Select Page

Prvi rezultati: Milanović sigurno u drugom krugu, Grabar-Kitarović ima veću prednost nad Škorom

Prvi rezultati: Milanović sigurno u drugom krugu, Grabar-Kitarović ima veću prednost nad Škorom
Kako su najavale i izlazne ankete Zoran Milanović bi sigurno trebao biti putnik u drugi krug predsjedničkih izbora u RH, dok se će se velika borba do posljednjeg glasa voditi između Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore.

Nakon skoro 48,54 % prebrojanih glasova unutar Republike Hrvatske Zoran Milanović je vodeći i ima potporu od 30,92 % birača, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima 27.76% potpore, dok Miroslav Škoro ima 22,72 % potpore građana.

Što se tiče podrške ostalim kandidatima ona izgleda ovako: Mislav Kolakušić s 5,94 %, Dario Juričanin 3,55 %, Dalija Orešković 2,84 %, Ivan Pernar 2,67 %, Katarina Pejović 1,08 %, Dejan Kovač 0,90 %, Nedjeljko Babić 0,21%, Anto Đapić 0,20 %.

Kako bude odmicala večer i što se bude izbrojao veći broj glasova bit će jasno tko ide u drugi krug s Milanovićem, a kako sada stvari stoje Kolinda Grabar-Kitarović bi trebala biti ta.

Oko 21:30 sati televizijski analitičari predviđaju kako će se stabilizirati biračko tijelo i da bi rezultati koji budu objavljeni tada vrlo lako mogli biti i konačni.

OGLASI

Loading