Select Page

PUKLA KOALICIJA !? Sjednica Federalnog parlamenta nije održana, Klub HDZ-HNS obznanio razloge bojkota

PUKLA KOALICIJA !? Sjednica Federalnog parlamenta nije održana, Klub HDZ-HNS obznanio razloge bojkota

U pauzi koja je na zahtjev zastupnika SDA uslijedila ubrzo po otvaranju 24. izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, zastupnički klub HDZ-HNS priopćio je da ne želi sudjelovati u parlamentarnom radu do okončanja 26. redovne sjednice ili postizanja dogovora između koalicijskih partnera.

Nakon pauze pristupilo se glasovanju za predloženi dnevni red sjednice koji nije usvojen te je sjednica zaključena. Na današnjem dnevnom redu se trebao naći Prijedlog zakona o MIO, ali i Proračun Federacije za narednu godinu.

“Smatram da je ovo pogrešan potez HDZ-a, budžet je nešto što svi zajedno treba da riješavamo. Posebno ako se uzme u obzir da je ministrica financija i dopremijerka Jelka Miličević iz reda HNS”,rekao je šef kluba SDA Ismet Osmanović.

Zastupnički klub HDZ-HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH obrazložio je razloge bojkota sjednice.

– Cijeneći kako je 24. izvanredna sjednica, zakazana za 28. prosinca bez konzultacija i suglasnosti s dopredsjedateljem Doma Mladenom Boškovićem, a imajući u vidu činjenice i karakter rasprave izazvane Prijedlogom zaključka o brisanju hrvatskog nacionalnog predznaka, vođene tijekom 26. redovite sjednice, te kako se u međuvremenu nisu dogodile značajne promjene koje bi utjecale na normaliziranje odnosa između koalicijskih partnera po ovom, za Hrvate najvažnijem pitanju, smatramo neprimjerenim i neprihvatljivim sazivanje navedene sjednice, navodi se u priopćenju.

Današnja izvanredna sjednica Zastupničkog doma otvorena je s više od dva sata zakašnjenja. Zastupnici Kluba HDZ-HNS nisu došli na zasjedanje, među njima ni dopredsjedatelj Doma Mladen Bošković, član tog Kluba.

Zbog toga su članovi Kluba Stranke demokratske akcije zatražili pauzu, da bi, kako su obrazložili, stručne službe pozvale zastupnike HDZ-HNS-a da dođu na zasjedanje i time pokažu odgovornost budući da su u najavljenom dnevnom redu važni akti, kao što je proračun FBiH za narednu godinu i novi federalni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Kad je riječ o 26. redovnoj sjednici Doma, koju u priopćenju spominje Klub HDZ-HNS-a, ona je otvorena prošlog tjedna, ali je istog dana i prekinuta.

HMS

OGLASI

Loading