Select Page

Pušten u funkciju vodovod u mjesnoj zajednici Gradac

Pušten u funkciju vodovod u mjesnoj zajednici Gradac

Ovih dana završena je izgradnja sekundarne vodovodne mreže za mjesnu zajednicu Gradac, a realizacijom projekta stvoreni su uvjeti da će oko 100 domaćinstava imati mogućnost priključka na vodoopskrbni sustav.

Puštanjem vode u ova naselja, osim zaseoka Tomilje, sada je gotovo čitava mjesna zajednica opskrbljena vodom.

DSCN5738

Jedan dio mjesne zajednice otprije je imao vodu, ali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, koji su se potezali sve donedavno kada je na 14. sjednici Općinskog vijeća općine Posušje, novi saziv Vijeća, konačno usvojio prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za magistralni vod čime su bili stvoreni preduvjeti za izvedbu priključaka u MZ Gradac.

bućo-1

Sa završetkom radova zadovoljstvo nije krio načelnik općine Posušje Branko Bago:

– Ovo je još jedan od pokazatelja da nam je stalo do što ravnomjernijeg razvoja a i stvaranja normalnih uvjeta za život na područjima cijele naše općine. Iako su trenutne financijske mogućnosti općine vrlo nezavidne a ekonomska isplativost ove investicije upitna, mi moramo paziti na socijalni kao i na sve ostale učinke ovakvih investicija. Iako smo u predizbornim obećanjima bili pažljivi, zbog toga jer smo znali kakvo ćemo stanje općine naslijediti, ovo smo ipak bili obećali i evo hvala Bogu uspjeli ispuniti.

DSCN3364

Podsjećamo da, unatoč teškoj financijskoj situaciji širenje vodovodne mreže nastavljeno je prošlog ljeta i prema MZ Vinjanima i djelom MZ Vir (zaseok Mikulići) gdje su također stvoreni preduvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav općine Posušje. Priključenjem na vodovodni sustav mnogi dijelovi Posušja dobivaju dodatni zamah za brži razvoj i kvalitetni život.

vecernji.ba

OGLASI

Loading