Select Page

Put prema izvrsnosti – uspostava Centara izvrsnosti u ŽZH

Put prema izvrsnosti – uspostava Centara izvrsnosti u ŽZH

Dana 11. listopada 2023. godine u Širokom Brijegu, a u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje, održana je prezentacija Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, te predstavljanje projekta “Put prema izvrsnosti – uspostava Centara izvrsnosti u ŽZH”. Projekt se realizira se uz potporu Vlade RH, odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, g. Predrag Čović; ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, gđa Daniela Perić, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje, gđa Jadranka Bošnjak; ravnatelj Ureda Vlade za EUI, g. Ivan Jurilj; predstavnici odjela za društvene djelatnosti, te ravnatelji škola Županije Zapadnohercegovačke.

Ispred Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske Županije, prisutnima se obratio g. Ilija Krišto, koji im je približio način na koji funkcionira CI SDŽ: “Cilj je programa omogućiti visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima da dosegnu svoje maksimalne kapacitete, te im dati prostor za razvijanje kreativnosti, logičkog i kritičkog mišljenja, te motivaciju za daljnji rad i razvoj njihovih sposobnosti i interesa”, istaknuo je Krišto.

Zatim se prisutnima obratio i ravnatelj CI SDŽ, g. Ivica Zelić, koji je predstavio projekt uspostave CI u ŽZH. Nositelj projekta je Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH, a partneri su: Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Druga osnovna škola Široki Brijeg i Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude.

Ravnatelj je istaknuo kako je ovo velik korak u početku rada s darovitim i visokomotiviranim učenicima, a suradnjom i malim koracima možemo im dati podršku da ostvare sve ono što požele. Analizu stanja u odgojno-obrazovnom sustavu ŽZH predstavila je psihologinja Centra, gđa Ana Majić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vlade, g. Predrag Čović, koji je naglasio da je ovaj projekt od iznimne važnosti za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava ŽZH, te kako će uspostava CI imati punu podršku Vlade.

Na kraju sastanka, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje zahvalila se partnerima iz CI SDŽ na prezentaciji, te svima poželjela uspješnu suradnju u ovom iznimno vrijednom projektu.

OGLASI

Loading