Select Page

Putin: Jeste li svjesni do čega bi doveo prijem Ukrajine u NATO?

Putin: Jeste li svjesni do čega bi doveo prijem Ukrajine u NATO?
Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je najavio da će “svi zadaci uništavanja vojne infrastrukture u Ukrajini uskoro biti završeni”.

Ruski predsjednik je “teškom” nazvao svoju odluku o napadu na Ukrajinu, što on formalno naziva “specijalnom vojnom operacijom”, prenosi Jutarnji list.

Izjavu je dao na sastanku sa ženama koje rade kao članice posada u ruskim aviokompanijama, a tijekom tog susreta postavljeno mu je pitanje o ciljevima operacije u Ukrajini.

To sam rekao na početku operacije i govorio i prije nego je ova odluka donesena. Teška odluka, bez ikakve sumnje, rekao je Putin.

Ustvrdio je i da postoji “mnogo raznih varijanti demilitarizacije Ukrajine”, da su one sve na pregovaračkom stolu s Kijevom i da se nada pozitivnoj reakciji.

Rusija je odmah reagirala na poziv iz Kijeva našim vojnicima u vezi s Mariupoljom, otvorila je humanitarni koridor, ali oni ne puštaju ljude, rekao je Putin, optužujući ukrajinsku stranu za odgodu evakuacije.

U slučaju da Ukrajina uđe u NATO, dok god u toj zemlji traje građanski rat, to će joj dati mogućnost i da napadne Krim, rekao je dalje Putin.

Sve se više govori o tome da će Ukrajinu primiti u NATO. Shvaćate li vi do čega to može dovesti? Ako oni nastave sa svojom vojnom operacijom u Donbasu, to znači da će napasti i Krim. I što ćemo onda? Boriti se protiv cijelog NATO-a? Jeste li svjesni posljedica? Mislim da su svi svjesni toga, upozorio je Putin.

Nakon toga je izjavio da će ruska vojska “uskoro završiti sve zadatke po pitanju uništenja vojne infrastrukture Ukrajine”, ali nije precizirao kada i hoće li se nakon toga ruske trupe povući iz Ukrajine.

Govoreći o sankcijama koje Zapad uvodi protiv Rusije, rekao je da su one “jednako teške kao i objava rata”.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading