Select Page

Radica Leko u rodnom Širokom Brijegu predstavila svoj novi roman “Kruh i igre”

Radica Leko u rodnom Širokom Brijegu predstavila svoj novi roman “Kruh i igre”

U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg večeras je u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu održano predstavljanje romana“Kruh i igre” Radice Leko, pjesnikinje i spisateljice iz Posušja rođene Širokobriježanke.

Šesta knjiga

Radica je članica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske Ogranak Posušje i Hrvatskog kulturnog društva Napredak Ogranak Posušje.

radica leko 2

Roman “Kruh i igre” je šesta knjiga ove spisateljice koja se na hrvatskoj i bosanskohercegovačkoj književnoj sceni pojavila u kasnijoj životnoj dobi objavivši 2008. zbirku igrokaza naslovljenu Igrarije.

Roman je stvarnost zadnjeg desetljeća

– Novi roman Radice Leko vjerno slika našu stvarnost zadnjeg desetljeća. Kontrast – suprotnost velikim trgovačkim centrima, vikendicama na planini i moru, stanovima po Mostaru, Splitu ili Zagrebu su zapuštena polja, propale tvornice i sve praznije kuće, izgrađene gastarbajterskim novcem starijih, koje sada napuštaju njihova djeca krećući tamo gdje su im očevi bili desetljećima. A ovamo se nastavlja farsa „slobodnih“ izbora i još slobodnijih makinacija (za koje nitko ne odgovara), riječi su kojima je profesor Jozo Marić opisao njezin novi roman.

radica leko 4

Osim njega u večerašnjem predstavljanju sudjelovali su i Grgo Mikulić koji je pročitao recenziju Ante Kraljevića i književnica i voditeljica Miljenka Koštro koja je pročitala recenziju Krešimira Ševe. Večer je svojim glumačkim sposobnostima obogatila mlada posuška glumica Jelena Jukić koja je odglumila ulomak iz ovoga romana.

Ivan KRALJEVIĆ / FOTO Ivan RAMIĆ

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading