Select Page

RAKITNO: Prva ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi

RAKITNO: Prva ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi

Drugi dan ljeta obilježen je prvom ljetnom akcijom dragovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa općine Posušje. Akcija je održana 22. lipnja 2023. godine u prostorijama Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu.

Po izuzetno vrućem vremenu akciji su se odazvale i liječničkom pregledu pristupile 24 osobe, od čega ih je 19 uspješno darovalo krv.

Među darivateljima je bio jedan broj onih koji redovito darivaju ovu dragocjenu tekućinu, ali i mladih koji su tek napunili 18 godina što ulijeva nadu i sigurnost u kontinuitet ovih plemenitih akcija i činova.

Dr. Nikolina Džever ispred Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar je zahvalila na dobroj organizaciji i solidnom odazivu darivatelja što u ovim vrelim danima znači jako puno u svakodnevnim potrebama za svježom krvi.

Ispred Crvenog križa općine Posušje upućena je zahvala svim darivateljima, onima koji su pokušali darovati krv, ali zbog manjih zdravstvenih problema to ovaj put nisu uspjeli, kao i domaćinima na lijepom prijemu i podršci.

Također je najavljena i druga ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi za pučanstvo koja će biti održana 18. srpnja 2023. godine.

DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT !

OGLASI

Loading