Select Page

Rakitno: Vrpolje pobjednik 19. malonogometnog turnira „sv. Ivan 2023.“

Rakitno: Vrpolje pobjednik 19. malonogometnog turnira „sv. Ivan 2023.“

Pobjednik 19. po redu malonogometnog turina „sv. Ivan 2023.“ u Rakitnu je ekipa Vrpolja. Oni su u tvrdoj završnici tek nakon raspucavanja penala uspjeli pobjediti ekipu Sutina rezultatom 7:6.

Regularni dio utakmice je završio rezultatom 1:1. Gol za Sutinu u regularnom djelu je pogodio Stipe Tokić, a za Vrpolje Marko Pavković. No, uslijedila su raspucavanja penala. Za Vrpolje su bili precizni Josip Pavković, Kićo Pavković i Josip Barišić Joja. No, bili su i precizni i momci iz Sutine Ivan Topić, Marko Zlomislić i Grgo Zlomislić, stoga se krenulo na dodatne penale. Odgovornost su preuzeli Josip Barišić Joja iz Vrpolja i Ivan Topić iz Sutine. U trećem krugu dodatnog raspucavanja kiksao je Topić, pa je Vrpolje ukupnim rezultatom 7:6 osvojio turnir.

Treće mjesto turnira osvojila je ekipa Zaglavica. Proglašeni su i najbolji pojedinci, tako je Josip Barišić Joja proglašen najboljim igračem. Šimun Markota je dobio priznanje za najboljeg golmana, a priznanje za najboljeg strijelca je dobio Tomislav Miličević iz ekipe Zaglavica.

„Nismo odigrali finalnu utakmicu onako kako smo htjeli, ne tehnički, ali jesmo sigurno taktički. Penali su presudili. Mi smo imali ove godine malo više sreće, dogodine će možda oni. Mi smo se prijavili da podržimo ovaj turnir, nismo ni imali neka očekivanja. No, posložili smo se, dali 150 posto od sebe i završilo je dobro“, kazao je za naš radio ispred ekipe Vrpolje, Ivica Šarić.

„Finale je bilo lutrija s penalima. Mi smo se u finale i plasirali u utakmici u kojoj su se izvodili penali. No, ne može sreća biti uvijek na našoj strani. Idemo dalje. Čestitamo ekipi Vrpolje, bili su dobra ekipa, dobri su ljudi i prijatelji. Mi smo ekipa Sutine koja sudjeluje zadnjih nekoliko godina i vrtimo se stalno oko polufinala i finala. Igramo termine i prilično smo uigrana ekipa. Ovaj put ne toliko da pobjedimo Vrpolje “, kazao je Šimun Markota.

No, osim dramatičnog finala, cijela organizacija za organizatore je bila neizvjesna. Kiša je najprije odgodila početak turnira za cijeli tjedan dana, a onda su u mlađim kategorijama finale i utakmica za treće mjesto odigrane u subotu. Kiša je pala i finalnu seniora odgodila za sinoć, kazao nam je mIrko Barišić iz organizacijskog tima turnira. „Mi smo zadovoljni odazivom večeras na finalnoj večeri. Kiša nas je stalno pomjerala. Inače, finale turnira je trebalo biti na sv. Ivana, ali nismo uspjeli do sada privesti turnir kraju“, kazao nam je Mirko Barišić, iz organizacijskog tima turnira.

Na ovogodišnje izdanje turnira prijavilo se sedam ekipa seniora: Zaglavica, Vrpolje, Šišovići, Čaršija, Sutina, Vrpolje 2 i Sutina B. U kategoriji pionira se  prijavilo šest ekipa: Vrpolje, Vrpolje 2, Čaršija, Zaglavica, Mihalji i Markote i Sutina. U kategoriji limača prijavile su se četiri ekipe: Vrpolje, Zaglavica, Mihalji i Markote i Čaršija. „Ovo je možda godina kada se prijavilo najmanje ekipa, ali mi smo zadovoljni. Bić će bolje“, kazao je za naš radio Mirko Barišić, iz organizacijskog tima turnira.

Mlade kategorije

Spomenimo da su privedene kraju i utakmice mladih kategorija turnira. Tako je u kategoriji pionira prvo mjesto osvojila ekipa Zaglavice. Oni su u finalu pobjedili ekipu Čaršije rezultatom 4:3. Proglašen je i najbolji igrač pionira, a to je David Rajič iz ekipe Zaglavice.

U kategoriji limača prvo mjesto osvojila je ekipa Vrpolje koja je u finalu pubjedila ekipu Čaršije rezultatom 4:1. Proglašen je i najbolji igrač limača, a to je Ivan Miličević iz ekipe Vrpolje.

Humanitarni turnir

Ono što je karakteristično za ovaj turnir je to što svake godine turnir ima i svoju humanitarnu dimeziju. Svake godine od prodaje tombola prikupljaju se sredstva za obnavljanje Osnovne škole Ante Brune Bušića. Tako je bilo i ove godine. „Ove godine sredstva su namjenjena za kupnju rolo zavjesa za deset učionica u školi. Jedne koštaju oko 1000 maraka. Dakle, nama je potrebno oko 10 000 maraka. Još ne znamo koliko smo uspjeli skupiti. No, sve ćemo čim prije objaviti na našoj facebook stranici turnira“, kazao je Mirko Barišić i zahvalio svim sponzorima i ljudima koji su dolazili na turnir i kupovali tombole.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading