Select Page

Rama s Posušanima te ribolovci iz Velike Kladuše i Busovače izvadili vizu za Svjetsko prvenstvo u SAD-u

Rama s Posušanima te ribolovci iz Velike Kladuše i Busovače izvadili vizu za Svjetsko prvenstvo u SAD-u

U Oštroj Luci kod Orašja održano je 3. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura, a rezultat je bio itekako dobar – za 50 sati ulovljena su čak 774 kilograma ribe

U organizaciji Sportskog ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine na reviru u Oštroj Luci pokraj Orašja održano je 3. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura, piše Večernji list BiH. Iako nisu nastupili ribolovci iz Posavine, domaćini natjecanja, Udruga ribolovaca “Šaran” Orašje i Sekcija ribolovaca Oštra Luka – Bok – Bukova Greda, još su jednom na djelu potvrdili parolu “Posavina raj za lov i ribolov”. Naime, Posavina raspolaže odlično uređenim revirima, bogatim ribom, a gostoljubivost domaćina, ističu sudionici natjecanja, i ovaj je put bila na iznimno visokoj razini.

Svi imaju ulov

– Ekipe se uvijek raduju dolasku u Posavinu, gdje su reviri prepuni ribe i svi imaju ulov, što je vrlo rijetko na ostalim jezerima na kojima se organiziraju natjecanja. Ako zanemarimo dosadne komarce, domaćini zaslužuju čistu desetku za gostoprimstvo i uvjete koje pružaju ribolovcima – kazao je Josip Žulj, kapetan pobjedničke ekipe “Ramske vode” iz Rame.

Natjecanje u Posavskoj županiji okupilo je ribolovce iz Širokoga Brijega, Velike Kladuše, Čitluka, Međugorja, Mostara, Rame, Kiseljaka, Busovače te dvije ekipe iz Gruda. Za 50 sati natjecanja ukupno su ulovljena 774 kilograma ribe, a prvo mjesto osvojila je ekipa SRDT “Ramske vode”, drugo je pripalo USR “Štuka” iz Velike Kladuše, a treće UŠR “Amur MGW” iz Gruda.

– Praktički, ovo je bilo natjecanje ribolovaca iz Hercegovine, središnje Bosne i Krajine jer su zbog problema u Ribolovnom savezu Republike Srpske nastup otkazali ribolovci iz toga bh. entiteta. Natjecatelje su poslužili vrlo dobri vremenski uvjeti, što potvrđuje i ukupan ulov od 774 kilograma ribe, dok je u prethodna dva kola ulovljeno svega 620 kilograma. Neizvjesno je bilo do samoga kraja i moglo je doći do promjena u poretku, ali je na kraju ipak zasluženo slavila ekipa “Ramske vode” – kazao je Osman Hodžić, povjerenik 3. kola Premijer lige BiH, i dodao kako je preostalo još jedno kolo lige, ali još uvijek nisu utvrđeni termin i mjesto natjecanja.

Vodeći u ukupnom poretku je SRDT “Ramske vode” uime ribolovaca iz Velike Kladuše i Busovače i te tri ekipe imaju najveće izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da su za ekipu iz Rame pecali ribolovci iz Posušja Josip Žulj i Petar Bašić, a objašnjenje je, kažu, jednostavno, jer društvo iz Posušja nije registrirano u Ribolovnome savezu Bosne i Hercegovine, nemaju svoju vodu, ali naglašavaju kako imaju veliku i čvrstu volju za pecanjem.

– Pogoduju nam vode u Posavini jer u protekle dvije godine od četiri nastupa, imamo dva zlata i jedno srebro. Uspjeh je iznad očekivanja i moram priznati kako je voda u Orašju i ovdje u Oštroj Luci puna ribe. Upecali smo 28 komada ukupne težine 179 kilograma, a najteža riba je šaran od 13,2 kilograma – kazao je Josip Žulj i dodao kako će tri prvoplasirane ekipe iz Premijer lige predstavljati reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Posušani iz “Ramskih voda” su već ranije osigurali nastup i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje će u rujnu biti održano u Francuskoj. U Francusku idu i ekipe UŠR “Amur” iz Gruda te USR “Štuka” iz Velike Kladuše.

– Nastup u Premijer ligi je financijsko opterećenje jer sami snosimo troškove, dok reprezentativne nastupe donekle potpomaže i Savez. Unatoč svim poteškoćama, kako financijskim tako i poslovnim obvezama, svoj hobi smo pretvorili u sport, a tko voli ribolov, uvijek će naći mogućnosti za veće domete – poručio je Josip Žulj, strastveni ribolovac iz Posušja.

Gruđani treći

Ribolovci iz Gruda osvojili su treće mjesto, a kapetan Josip Majstorović navodi podatak kako su ulovili oko 120 kilograma ribe. Nema riječi kojima bi, kaže, zahvalio domaćinima na gostoprimstvu kakvo nigdje nisu doživjeli i svi su pecali s užitkom. Za udrugu “Amur” Grude ističe kako ima maksimalno oko stotinu članova, a problem je, kaže, što još uvijek nisu dobili koncesiju za vode.

VL

OGLASI

Loading