Select Page

Raspisan novi Javni poziv za gradnju GP Osoje

Raspisan novi Javni poziv za gradnju GP Osoje

Uprava za neizravno oporezivanje BiH je raspisala novi Javni poziv za izvođenje radova na izgradnji Graničnog prijelaza Osoje. Procjenjena vrijednost radova iznosi 4.270.000 KM bez PDV-a, a predviđeni rok dovršetka izgradnje je 360 dana.

Predviđena je između ostalog izgradnja objekata za policiju , carinu, špediciju i inspekciju, osam jednostranih tipskih kontrolnih kabina za putnički promet, dvije dvostrane kabine za teretni promet, nadstrešnice s kontrolnom zonom te sanitarni čvorovi. Prema idejnom nacrtu ovaj GP bi trebao sadržavati i po dvije ulazne i dvije izlazne trake za promet putničkih motornih vozila i autobusa te dvije za teretna motorna vozila.

Prethodno je Općina Posušje riješila sve imovinsko pravne odnose vezane za zemljište na kojem će se se izvršiti rekonstrukcija GP Osoje. Postojeće rješenje koje uz manje izmjene datira s početka devedesetih godina prošlog stoljeća odavno ne može adekvatno odgovoriti priljevu vozila te se zbog toga neminovno, pogotovo u ljetnim mjesecima, stvaraju kilometarske kolone s čekanjima na prelazak granice i više sati. Ovakva situacija šteti i posuškom gospodarstvu , s obzirom da uvršten je u one granične prijelaze koji su osim za promet putnika, predviđeni i za promet dobara.

Završetkom radova na rekonstrukciji GP Osoje ova problematika bi trebala postati stvar prošlosti, a nesmetano prometovanje svakako će pogodovati boljoj povezanosti s Republikom Hrvatskom, odnosno Eurposkom unijom, daljnjem razvoju lokalnog gospodarstva pa i razvoju turističkog sektora.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading