Select Page

Ratni veterani blokirali sve ceste: ‘Vučiću, nećeš proći’

Ratni veterani blokirali sve ceste: ‘Vučiću, nećeš proći’

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK-UČK) blokirali su sve prilazne ceste selu Banje u namjeri da onemoguće dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u to naselje južno od rijeke Ibar, gdje među većinskim Albancima živi oko 300 Srba, pa je kosovska vlada posjet otkazala iz sigurnosnih razloga.

“To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo mi bolovali, nadam se da ćemo mi biti u stanju sebe da izliječimo i da mnogo pametnijim sredstvima, riječima, razgovorom, snažnom ekonomijom, pameću, a ne oružjem rješavamo stvari”, izjavio je predsjednik Srbije komentirajući blokadu svih ulaza prilikom posjete KBC Kosovska Mitrovica.

“Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom” te dodaje “Još sam snažnije opredijeljen i za očuvanje mira, ali i za očuvanje i srpskih institucija i srpskog naroda na KiM”. “Borit ću se još snažnije i znam, bez obzira na mnogo sumnji, mnogo ružno izgovorenih riječi, znam da dobro znate koliko se borimo i za vas i za nas, vašu i našu djecu i za vašu i našu Srbiju. Hvala vam na toj podršci na tom povjerenju”, zaključuje Vučić.

Prema posljednjim izvješćima, Vučić je unatoč otkazivanju drugog dana posjeta Kosovu krenuo prema selu. Beogradski mediji javljaju da su ceste blokirane građevinskim strojevima i kamionima, rasutim balvanima, a broj zapreka i blokiranih prilaza Banjama se povećava, dok pojedini reporteri javljaju da prosvjednici pale automobilske gume te da se na terenu čuju i rafali. Vučić je na vijest o zaprekama rekao da se stvari trebaju “rješavati riječima i pameću, a ne oružjem” i da će se on “još snažnije boriti za mir i zaštitu Srba na Kosovu”.

vecernji.hr

OGLASI

Loading