Select Page

Trump potpisao gigantski paket ekonomskih mjera od 2 bilijuna dolara

Trump potpisao gigantski paket ekonomskih mjera od 2 bilijuna dolara
Američki predsjednik Donald Trumpu potpisao je u petak paket gospodarske pomoći u borbi protiv koronavirusa i pozvao se zakon o vojnoj proizvodnji iz Korejskog rata kako bi prisilio General Motors na proizvodnju respiratora tijekom pandemije.

Zastupnički dom usvojio je u petak povijesni paket pomoći koji bi trebao omogućiti američkom gospodarstvu da izbjegne trajnu recesiju pod utjecajem pandemije novog koronavirusa.

Američki predsjednik Donald Trump podržava taj paket, najveći ikada usvojen u Sjedinjenim Državama kojim će se mobilizirati 2.000 milijarda dolara. Nakon Trumpovog potpisa, samo nekoliko sati nakon usvajanja u Kongresu paket pomoći je stupio na snagu.

Osim toga, Trump je izvršio pritisak na General Motors kako bi proizvodio respiratore tijekom pandemije. Pritom se pozvao na zakon o vojnoj proizvodnji još iz Korejskog rata.

GM gubi vrijeme, napisao je Trump u kratkom priopćenju kojim najavljuje tu izvanrednu mjeru.

Ta odluka će omogućiti brzu proizvodnju respiratora koji će spasiti američke živote, dodao je.

(Hina)

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading