Select Page

Razbijen križ na spomen-obilježju poginulom hrvatskom branitelju

Razbijen križ na spomen-obilježju poginulom hrvatskom branitelju
Razbijeni su stakleni križ i vazne s cvijećem na spomen-obilježju poginulom hrvatskom branitelju Anti Juriču u mjestu Bistrica kod Uskoplja.

Fotografije je objavio Općinsko odbor HDZ-a BiH Uskoplje koji najoštrije osuđuje vandalski čin.

Zaštita digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja trajna je obveza svih nas i stoga je svaka vrsta napada na njihove spomenike čin provokacije koji zaslužuje najoštriju osudu. Spomen-obilježja su mjesta pijeteta i sjećanja na žrtve i njihovu patnju te njihovo skrnavljenje znači nepoštivanje osnovnih civilizacijskih vrijednosti, navode iz OO HDZ BiH Uskoplje dodajući da ovakve provokacije zasigurno ne pridonose pomirenju, suživotu i izgradnji održivog mira kojemu svi težimo.

Pozvali su policiju da u najkraćem roku pronađe počinitelja i istraži motive navedenog kaznenog djela koji očito imaju za cilj izazvati mržnju i nacionalnu netrpeljivost među žiteljima općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, pozivamo sve žitelje naše Općine da ne nasjedaju na ovakve ili slične provokacije. Općina Gornji Vakuf-Uskoplje je bila i mora ostati primjerom suživota, tolerancije, međusobnog uvažavanja i dobrosusjedskih odnosa između dva naroda koji žive na njezinom prostoru, zaključili su u objavi na Facebooku.

OGLASI

Loading