Select Page

Raznijeli se bombaši samoubojice,najmanje 6 mrtvih na ulicama Jakarte!

Raznijeli se bombaši samoubojice,najmanje 6 mrtvih na ulicama Jakarte!

Serija snažnih eksplozija potresla je danas glavni grad Indonezije Jakartu. Kako javljaju agencije, nakon detonacija, njih najmanje šest, na ulicama se začula i pucnjava, zavladao je potpuni kaos.

Prema prvim informacijama, najmanje sedam osoba su izgubile život , javljaju mediji.

Svjedoci terorističkog napada u Jakarti su rekli da su najmanje dvojica naoružanih napadača napali policijsku stanicu. Policija pak sumnja da su u napadu sudjelovali najmanje jedan bombaš samoubojica i nekoliko napadača s oružjem. Navodno su napadači s motocikla bacali bombe. Borba s napadačima trajala je oko dva sata.

Među poginulima su četiri napadača.

Policija javlja kako su ubijena četiri naoružana napadača u vatrenom okršaju s interventnim policajcima u kino-dvorani trgovačkog centra u kojem se nalazio i Starbucks, prva meta napada.

https://www.youtube.com/watch?v=KnOGDeDGDqI

– Steriliziramo zgradu od podruma do krova, izjavio je glasnogovornik policije Iqbal Kabid.

Prema zadnjem izvještaju policije u napadima je smrtno stradalo ukupno sedmero ljudi, među kojima tri policajca i četiri napadača, no, ne zna se ima li još napadača.

Kako javlja dopisnik agencije AFP s lica mjesta, u blizini spomenutog centra na cesti se mogu vidjeti leševi.

‘Ovo je bila bomba’, kratko je izjavio policijski glasnogovornik Anton Charliyan. Pozvao je sve građane da se udalje od mjesta incidenta zbog mogućnosti da ima još neeksplodiranih naprava.

Reuters javlja da policija vjeruje kako je najmanje jednu eksploziju prouzročio bombaš samoubojica. Dopisnik AP-a javlja da mu je zaštitar u jednoj banci blizu Starbucksa rekao kako je vidio petoricu napadača, od kojih su se trojica raznijela.

Prvi.tv

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading