Select Page

Hrvatska igrala nevjerojatno, pobijedila Francuze čak 15 razlike!

Hrvatska igrala nevjerojatno, pobijedila Francuze čak 15 razlike!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija lako se obračunala protiv Francuske i pobijedila 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2) te se iskupila donekle za onih 6:13 protiv aktualnih prvaka Europe i svijeta – Srbije.

Od samog su početka izabranici Ivice Tucka krenuli žestoko na osvajače olimpijskog zlata iz 1924. godine. Nisu ništa željeli prepuštati slučaju jer Francuzi mogu biti neugodni ukoliko ih se odmah ne spusti na zemlju, u Svjetskoj ligi su izgubili 9:12 od Srba te dokazali da mogu parirati najboljima, piše Večernji.

Ne i nama, bili smo nekoliko razina iznad te potpomogli svim onim kritičarima proširenog formata ovog natjecanja. Bolje je kad postoji više onih koji pariraju jedni drugima nego da gledamo reprezentacije koje služe za “pumpanje” gol-razlike. Već poslije prve četvrtine vodili smo 7:0, uz promašeni peterac Sandra Sukna. Istaknuo se pritom Maro Joković s tri gola u prvih osam minuta i ukupno njih četiri.

Već se u tim trenucima znalo da je utakmica gotova pa se izbornik Tucak mogao malo poigravati različitim taktikama, odmarati ključne igrače i davati priliku mlađima da “osjete bazen”. I tek jedna stvar treba ga brinuti nakon svega, to su nepotrebna isključenja, kojih smo u ovoj utakmici imali pet. S tim da je Petković već u prvih nekoliko minuta imao dva, a Lončar ih je zaradio tri. Pritom smo zabili četiri od šest prilika s igračem više.

Nije to toliko zabrinjavajuće na prvu, ali riječ je o reprezentaciji čija obrana se ne može mjeriti ni izbliza s moćnijim momčadima. Uostalom, protiv Srbije smo pokazali koliko se mučimo kad imamo brojčanu prednost. Mučilo nas je to i na Svjetskom prvenstvu, što znači da Tucak taj segment nije dobro razradio.

Sad, kao i protiv Malte, to nije bitno, no moramo iskoristiti ovakve utakmice za uigravanje jer nakon skupine kreće ono pravo. Ali dok se to ne dogodi neka se dečki opuste i barem malo proslave ovu uvjerljivu pobjedu.

U njoj su sudjelovali: Joković (4), Petković (3), Sukno (3), Burić (2), Vukičević (2), Pavlović (2), Bušlje (2), Bukić (1), Šetka (1). A kod Francuza su zabili: Camarasa (2), Blary (1), Crousillat (1), Marzouki (1).

HMS

OGLASI

Loading