Select Page

Raznim događajima slave se Dani kruha u Viru

Raznim događajima slave se Dani kruha u Viru

Nakon priredbi na Dubravama i u Zagorju jučer je u OŠ Franice Dall’era u Viru priređena izložba u povodu Dana kruha i u znak zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici se potrudili oko prezentacije stolova

Kao i prošle godine tako je i ove izložba bila natjecateljskog karaktera što je motiviralo učenike da da ulože što više truda oko uređivanja stolova. A na njima je bilo svega: ića, pića, starinskih kućanskih uređaja i alatki koji su oslikavali neka prošla vremena. Učenici su se potrudili i oko prezantacije svojih stolova, a ideje su bile zbilja maštovite. Bio je to sat u kojem su se na najljepši mogući način spojili gastronomija, kreativnost, edukacija, prošlost i sadašnjost. Ocjenjivačkom sudu ni ove godine nije bilo lako donijeti odluku te su svi razredi nagrađeni priznanjima, no ipak su titulu najboljih ponijeli najmlađi: učenici razredne nastave drugi, treći, četvrti i peti razredi koji su udružili snage i zajednički uredili stol. Timski rad i zajedništvo bilo je predsudno u konačnoj odluci.

Izložene starine, miris tradicionalne kuhinje

Školom se širio i miris tradicionalne kuhinje. Dok je trajala izložba u neposrednoj blizini sale u dijelu škole gdje su trajno izložene starine našega kraja učitelji i roditelji kuhali su puru i lučnicu, što je sve oduševilo. Već su se javile ideje za iduću godinu tako da će se ova manifestacija zasigurno još dodatno obogaćivati sadržajima. Usput valja napomenuti kako se u ovoj prostranoj školi prikuplja stari namještaj kako bi se opremila starinska kuhinja koja bi trajno bila izložena u školi.

Još jedno drženje u povodu Dana kruha bit će održano u nedjelju u organizaciji crkvenog zbora. Nakon rane mise na Podiću će se upriličiti izložba s bogato urešenim stolovima. Naravno, bit će to još jedna prigoda za čašćenje mezom, pecivima i kolačima. Dio zbora bit će obučen u narodne nošnje koje će pripomoći u prisjećanju na neka prošla vremena. Pozivamo sve zainteresirane na ovo druženje a osobito one koji znaju zaigrati kolo i zapivati gangu da se priključe.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading