Select Page

BURNA VEČER U SARAJEVU: Lagumdžija potvrdio odlazak s čela SDP-a nakon 17 godina!

BURNA VEČER U SARAJEVU: Lagumdžija potvrdio odlazak s čela SDP-a nakon 17 godina!

Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio, tvrdi Lagumdžija

“U ponedjeljak je sjednica Predsjedništva stranke, a u subotu će zasjedati Glavni odbor na kojem ćemo donijeti odluku o organiziranju izvanrednog kongresa. Mene je Kongres izabrao i on je mjesto gdje kompletno rukovodstvo treba položiti račune”, kazao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon stranačkog “brodoloma” i ostavki na stranačke dužnosti odlazećeg premijera Federacije i sada već bivšeg generalnog tajnika SDP-a Nermina Nikšića, te također već bivšeg dopredsjednika SDP-a, te odlazećeg ministra prometa i komunikacija u Vladi Federacije Damira Hadžića.
Nermin Nikšić tvrdi da je razlog njegove ostavke katastrofalan rezultat SDP-a, a ne priprema Bakira Hadžiomerovića za predsjednika stranke od strane Zlatka Lagumdžije o čemu se već naveliko govori.
– Podnošenje ostavki mene i Nikšića je moralna obaveza. Siguran sam da bi i Zlatko Lagumdžija podnio ostavku, ali bismo se našli u statutarnoj pat poziciji – kazao je Damir Hadžić slikovito objasnivši kako netko “ovaj brod mora dovesti do luke”.

Lagumdžija je kazao da nikoga ne priprema na mjesto predsjednika SDP-a.

– Jedini čovjek koji sigurno to neće biti sam ja i to je od ranije poznato – kazao je lider SDP-a istaknuvši kako će odgovarati Kongresu koji ga je i birao. – Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio. Sa ovom posadom i sa mnom kao kapetanom, SDP ćemo dovesti u jednu mirnu luku. Jesmo doživjeli brodolom, ali smo obvezni članovima SDP-a kazati što smo učinili. Kapetan snosi najviše odgovornosti – dodao je Lagumdžija, koji je čelo SDP-a BiH preuzeo davne 1997. godine.

Kako “Dnevni avaz” saznaje izanredni kongres SDP-a bit će održan za otprilike 20 dana i na njemu će biti izabran novi predsjednik i novo rukovodstvo ove stranke.

vecernji.ba

OGLASI

Loading