Select Page

Regionalno natjecanje “Spelling Bee!

Regionalno natjecanje “Spelling Bee!

U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i uz podršku Američkog kutka, u Mostaru je 17. travnja 2018. godine održano regionalno natjecanje u sricanju riječi na engleskom jeziku “Spelling Bee”. Svoje vještine sricanja pokazali su učenici iz 28 škola, primjerice iz Posušja, Livna, Mostara, Širokog Brijega, Kupresa, Stoca, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Jablanice ,Konjica, Čitluka, Čapljine te brojnih drugih mjesta i gradova.

Posušku gimnaziju predstavljali su najuspješniji učenici s ovogodišnjeg školskog natjecanja, a to su prvaši Vinko Grubišić iz 1.b i Luca Senjak iz 1.a. Profesorica Renata Čale, koordinatorica školskog natjecanja “Spelling Bee”, pratila ih je u Mostar kako bi se okušali u sricanju engleskih riječi među ukupno 56 prijavljenih kandidata – naime, svaku školu predstavlja po dvoje učenika.

1_preview

Kao i dosadašnjih godina naša škola je i ove godine postigla zavidan rezultat na regionalnom natjecanju. Luca se hrabro borila te nadigrala polovicu natjecatelja, a Vinko se nadmetao do samoga kraja. Nakon dva kruga pripetavanja za drugo ili treće mjesto osvojio je ipak visoko četvrto mjesto te tako našoj školi osigurao plasman četvrte najbolje škole u regiji, što svakako treba služiti na čast Gimnaziji! Iskrene čestitke uz želje da im ovo iskustvo bude motivacija za daljnji napredak!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading