Select Page

Reportaža o prekrasnom Blidinju u emisiji “Hrvati izvan domovine”

Reportaža o prekrasnom Blidinju u emisiji “Hrvati izvan domovine”

Novinari HRT-a boravili su na Blidinju kako bi napravili reportažu o Parku za emisiju Glas hrvatske – Hrvatima izvan domovine i Prvi program Hrvatskog radija.

Malo je mjesta, ne samo u našem okruženju nego u čitavoj zemlji, koja na putnike ostavljaju snažan dojam kao Blidinje. U srcu Visoke Hercegovine, na visoravni koju s jedne strane omeđuje Vran planina, s druge Čvrsnica, s treće vijugavi put koji se spušta prema Jablanici, a s četvrte planinsko jezero. Sve je na Blidinju čudesno – i priroda i ljudi, oduvijek progonjeni, a opet uvijek se vratiše na svoje. Mjesto u kojem su narodne legende o hrvatskom hajduku Mijatu Tomiću i Divi Grabovčevoj još uvijek žive. Mjesto koje je postalo sjedište istoimenog Parka prirode ali i sjedište Hajdučke republike čiji državljanin može biti svatko, a čije su granice tamo odakle dolaze njezini državljani.

Magično Blidinje posjetili smo ovih dana, upravo prije prvoga snijega i uvjerili se u njegovu ljepotu te gostoljubljivost i srdačnost njegovih domaćina, stoji u najavi emisije Glas Hrvatske.

U prilogu pogledajte kadrove koje su zabilježili, a reportažu možete poslušati na linku OVDJE

Blidinje.NET

OGLASI

Loading