Select Page

Izvršena smjena dežurnih vojnika na vrhu Pločno

Izvršena smjena dežurnih vojnika na vrhu Pločno

Savez GSSUBIH uspješno je izvršio smjenu dežurnih OS BiH na čvorištu Pločno, najvišem vrhu Čvrsnice (2228m).

Smjenu su obavili pripadnici HGSS-a Mostar uz pomoć snježnog vozila “Ratrac” kojeg je HGSS Mostar prije nekog vremena dobila u donaciju od Dr.Ivana Bušića. Nakon određenih prilagodbi i dotjerivanja, vozilo je stavljeno u funkciju i pokazalo se pouzdanim i u najtežim vremenskim uvjetima kakvi su juče vladali na Čvrsnici.

plocno 3

Preko metar novog snijega, temperatura od -12°C , ledeni sjeverni vjetar, naoblaka, loša vidljivost na vrhu i snijeg koji je počeo opet padati u sred vršenja smjene, sve su to uobičajeni i očekivani elementi koji prate ovakav događaj i zbog kojih se Oružane snage odlučuju da potraže potporu GSSuBiH, stoji na službenim stranicama HGSS-a.

plocno

Nakon probijanja vozilom Ratrac uz padine gornje Čvrsnice spašavatelji su naišli na neprolazan zid od snijega koji je stvorio vjetar na visini od 1900m., nedaleko od objekta HGSS Mostar koji je na 2100m. Dalje se smjena obavila pješice uz pratnju pripadnika HGSS-a. U tradiciji dobre suradnje sa OS BiH GSSuBiH i HGSS Mostar ovaj povjerljivi i nimalo lak posao izvršava na uobičajenim volonterskim osnovama, bez naknade.

Blidnje.net

OGLASI

Loading