Select Page

Roditelji i nastavnici moraju biti oprezni, djeca izmišljaju i otmice

Roditelji i nastavnici moraju biti oprezni, djeca izmišljaju i otmice

– Kako je počelo, ja bijelim kombijem više neću smjeti voziti voće i povrće, govori nam kroz smijeh jedan Mostarac dok prije posla prelistava dnevne tiskovine koje ovih dana vrve događajima vezanima uz otmicu djece, a u kojima se uglavnom spominju tipovi u crnim i bijelim kombijima, piše Večernji list BiH. Dosad ni jedna otmica nije službeno potvrđena, a naši izvori iz policije tvrde da su neistine vezane uz otmicu jako opasne.

– Policija se maksimalno angažira na ovakvim slučajevima i svaki navod provjerava. Također, angažira se i javnost, mediji, pa ljudi koji kreću u potragu. I onda se dogodi da se otkrije kako je priča izmišljena. Nažalost, doći ćemo u situaciju kada će se nešto uistinu dogoditi i možda će se prekasno reagirati, nedovoljno dobro. Možda će javnost ostati imuna zbog niza lažnih prijava, a netko će stvarno trebati našu pomoć. Teško je zaključiti kakva je svrha lažnih prijava otmica, govori nam policijski izvor.

Vezano uz prijave otmica, zamolili smo i psihologa Marka Romića da nam prokomentira sve te događaje.
– Najprije je zadaća na roditeljima, a onda na školi jer je cijela praksa odgojno-obrazovna i na tome se mora temeljiti dječje odrastanje. Ne postoji bez razloga izreka koja se prenosi s koljena na koljeno da sve potječe i dolazi iz obitelji. Roditelji moraju puno više pozornosti pridavati djeci. Stječe se dojam da su roditelji posljednjih godina okrenuti svojim brigama i djeca bivaju prepuštena sebi, bez dovoljne komunikacije i bez pažnje roditelja. I zato se događaju ovakve stvari, naglašava psiholog Romić.

Večernji.ba

OGLASI

Loading