Select Page

ROTTERDAM: Za Eurosong 2021. prijavljena 41 zemlja

ROTTERDAM: Za Eurosong 2021. prijavljena 41 zemlja

Europska radiodifuzna unija (EBU) priopćila je danas da je sudjelovanje na “Pjesmi Eurovizije”, koja bi sljedeće godine trebala biti održana u nizozemskom gradu Rotterdamu, potvrdila 41 zemlja.
Sudjelovanje na natjecanju sljedeće godine potvrdile su iste zemlje koje su trebale nastupati na ovogodišnjoj “Pjesmi Eurovizije” koja je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Zbog otkazivanja natjecanja, Europska radiodifuzna unija je donijela odluku da se organizacija „Eurosonga“ sljedeće godine ponovno prepusti nizozemskim emiterima, a festival bi se trebao održati od 18. do 22. svibnja 2021. godine, piše Tanjug.

“Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organiziranju i povratku ‘Pjesme Eurovizije'”, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor natjecanja. Dodao je da EBU zajedno sa nizozemskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje “Pjesme Eurovizije” sljedeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim sudionicima. 

Izvršni producent natjecanja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku ljestvicu za predstojeće natjecanje i da je u tijeku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, natjecatelja, novinara i posjetitelja. 
Na natjecanju će sudjelovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Armenija, Cipar, Latvija, Litva, Malta, Moldavija, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švicarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Nizozemska. 

OGLASI

Loading