Select Page

Održan sastanak Stožera CZ Općine Posušje

Održan sastanak Stožera CZ Općine Posušje

 

Jučer je u Sali za sastanke, pod vođenjem Općinskog načelnika Branka Bage, održana sjednica Stožera civilne zaštite općine Posušje. Između ostalog raspravljeno je o sigurnosti na razini općine Posušje, u kontekstu zbivanja u regiji i šire.

Tako je načelnik PU Posušje Ivica Pavković izvijestio nazočne kako su poduzete preventivne radnje za podizanje stupnja sigurnosti na višu razinu. Pojačan je nadzor vitalnih objekata na razini općine, cestovnih pravaca, kao i ugostiteljskih objekata u kojima borave veće grupe ljudi. Isto tako pozvao je žitelje na suradnju. Ukoliko primjete bilo kakve sumnjive osobe i radnje potrebno je nazvati broj 122. Iz PU također pozivanju građane da ne nasjedaju glasinama, odnosno neprovjerenim informacijama o mogućim ugrozama, te podsjećaju kako je plasiranje dezinformacija kojima se uzbunjuje javnost i narušava red i mir kažnjivo djelo.

CZ2015

Također na sastanku, prema predviđenom Dnevnom redu, podneseno je Izvješće o utrošku namjenskih sredstava za 2015., kao i Plan za sljedeću godinu.

Na kraju sastanka načelnik Bago, povodom odlaska s mjesta ravnatelja Županijske uprave za civilnu zaštitu, uručio je zahvalnicu Tomislavu Čužiću za značajan doprinos radu CZ Posušje.

CZ20152

Govoreći o temi zaštite i spašavanja navedimo još kako je Profesionalna vatrogasna postrojba iz Posušja, također jučer, u Sarajevu primila donaciju izolacijske opreme francuske Vlade, koja će biti izuzetno korisna pri intervencijama na visokim temperaturama.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading