Select Page

S Hrvatskom ne ide jednostavno: Revija promašaja i samo remi u Bakuu

S Hrvatskom ne ide jednostavno: Revija promašaja i samo remi u Bakuu

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela doći do pobjede na gostovanju u Bakuu kod Azerbajdžana. Puno promašaja u prvom poluvremenu i kazna u drugom dijelu, Azerbajdžan je izvukao bod remiziravši 1:1.

U biti išlo je u prvom poluvremenu kada je Hrvatska uglavnom izgledala dobro, stvorila dosta prilika, ali sjajno je branio vratar Emil Balajev.

U drugom poluvremenu Hrvatska nije više bila tako goropadna, Azerbajdžan je osjetio da može zaprijetiti i to je znao iskoristiti. Došao je do pogotka i kasnije prijetio čak i preokretom.

Od šeste minute kada je Modrić prvi put izvukao fantastičnu obranu Balajeva, Hrvatska je krenula s prilikama.

Vrlo brzo stigao je i pogodak. U desetoj minuti Krivocjuk je igrao rukom u svojih 16 metara i dosuđen je kazneni udarac. Slavljenik, kapetan Luka Modrić, uzeo je loptu i bez problema pogodio u kut za 1:0.

Nekoliko minuta nakon pogotka, Hrvatska je imala dva čista zicera, oba puta sam pred vratarom bio je Ante Rebić, ali oba puta fantastično je reagirao Balajev i spriječio pogodak.

Pokušavao je izvana i Nikola Vlašić i izmamio još nekoliko sjajnih obrana Balajeva. Pokušavali su neprecizno i Brozović i Perišić, Hrvatska je apsolutno dominirala, ali nije uspjela doći do drugog pogotka.

Azerbajdžan je u prvih 45 minuta bio potpuno podređen i bila je prava rijetkost da se uopće nađe na hrvatskoj polovici.

U drugom dijelu priča se promijenila. Domaćin je postao puno agresivniji, hrabriji, igrao je sve bolje, a Hrvatska je gubila konce utakmice iz svojih ruku. Više nije tako lako dolazila do prilika i izuzev jednog pokušaja Petkovića, nije uspjela opasno zaprijetiti punih pola sata.

Zato je domaćin. U 72. minuti Halilzada je napravio dar-mar u hrvatskoj obrani, pobjegao je Brozoviću, Lovren ga nije niti pokušao zaustaviti i kada je došao pred Livakovića snažno je zapucao i zabio za 1:1.

Taj pogodak dodatno je dao krila domaćinu, opasno je bilo nakon velike pogreške Barišića kojem je Nazarov uzeo loptu, ali Livaković spašava.

U završnici Hrvatska je pokušala doći do pogotka, ali nije uspjela. Azerbajdžan se zatvorio i pokušavao nešto iz kontranapada, ali i jedni i drugi bili su brzopleti i ostalo je 1:1.

Za Hrvatsku nije ništa izgubljeno i dalje ima sve u svojim rukama, ali šteta što nije upisana nova pobjeda za dodatno poboljšavanje atmosfere.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading