Select Page

POSEBNA ČESTITKA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE STIŽE IZ OPĆINE POSUŠJE

POSEBNA ČESTITKA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE STIŽE IZ OPĆINE POSUŠJE

Lijepa vijest iz Općine Posušje – naime nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza đaka, rukovodstvo Općine odlučilose na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeću Odluke o plaćanju participacije prijevoza đaka.
Načelnik Bago je ovim povodom rekao:


“Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz đaka utvrđene, natječajna procedura za trogodišnji period provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad. Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.”


Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo. „
Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, kako ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1400 đaka, a ukupno oko 2600 đaka u četiri osnovne i dvije srednje škole, kako je za školsku godinu 2018/2019 imala povećan broj prvašića sa 181 na 220, kako gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću. Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti. Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.
Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.
Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.
„Sretan početak nove školske godine“, poručuju iz Općine Posusje.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading