Select Page

Sa 76 glasova potvrđena nova Plenkovićeva vlada, 59 ih je bilo protiv

Sa 76 glasova potvrđena nova Plenkovićeva vlada, 59 ih je bilo protiv

Sabor je o povjerenju Vladi glasovao nakon završetka rasprave koja je započela u 10 sati, a za što su im bili potrebni glasovi većine zastupnika, odnosno njih 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a.

Jučer je intoniranjem hrvatske himne konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora čijoj je sjednici prisustvovalo 150 zastupnika i zastupnica, a nazočni su bili i mandatar nove Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa te zamjenica predsjednika Ustavnog suda Snježana Bagić.

Hrvatski sabor je glasovao o povjerenju novoj, 15. Vladi koju će po drugi put voditi aktualni premijer Andrej Plenković. Sabor je o povjerenju Vladi glasovao nakon završetka rasprave koja je započela u 10 sati, a za što su im bili potrebni glasovi većine zastupnika, odnosno njih 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a.

Nakon cjelodnevne rasprave u Saboru, vladajuća većina mogla je konačno odahnuti – sa 76 glasova “za” potvrđena je nova Vlada, 59 ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo.

Vecernji. Hr

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading