Select Page

Sa sjednica Općinskog vijeća: 30. svibnja i službeno Dan branitelja općine Posušje!

Sa sjednica Općinskog vijeća: 30. svibnja i službeno Dan branitelja općine Posušje!

 

U općinskoj vijećnici danas je održana 34. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Prema predloženom Dnevnom redu raspravljalo se o 18 točaka.

Bez većih zamjerki usvojeno je izvješća o radu JU Urbikom za proteklu godinu, te izvješća o izvršenju proračuna općine Posušje također za proteklu, 2015., i period od prva tri mjeseca tekuće godine.

Protekle godine se po prvi put u Posušju obilježio Dan hrvatskih branitelja općine Posušje. Današnjim usvajanjem Odluke o proglašenju, 30. svibnja postat će i službeno blagdan posvećen posuškim braniteljima. Za poslove organizacije svečanosti ubuduće će biti zadužena Služba za branitelje općine Posušje u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Također je formaliziran postupak izmjene imena Narodne knjižnice Posušje. Naime, povodom 200. obljetnice rođenja znamenitog posuškog franjevca fra Petra Bakule, prije nekoliko mjeseci pokrenuta je inicijativa da Narodna knjižnica ponese njegovo ime. Današnje usvajanje navedene inicijative nagovještava kako će u skoroj budućnosti ploča s imenom ovog posuškog i hercegovačkog prosvjetitelja krasiti ulaz u gradsku knjižnicu.

Od ostalih točaka istaknimo usvajanje Odluke o određivanju prosječne konačne građevinske cijene za kvadratni metar korisne stambene površine. Tako konačna građevinska cijena za 1 metar kvadratni iznosi 600KM i služit će kao osnovica za izračunavanje rente.

Vijećnici su usvojili i Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana za sljedeće lokalitete: Carski Gaj, Čitluk-Bage, Donji Jukići te za područje Ulica kralja Zvonimira u Posušju. Također, usvojena je odluka o pristupanju izradi regulacijskog plana Čitluk-Crnogorci.

Na kraju recimo kako je na ovoj 34. sjednici svečanu prisegu dala nova vijećnica Martina Čutura. Ona je ispred NSRZB zamijenila vijećnika Antu Pavkovića.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading