Select Page

Sanacija deponije Konjovac na ekološki prihvatljiv način!

Sanacija deponije Konjovac na ekološki prihvatljiv način!

Tijekom ovog tjedna u općinskoj vijećnici održana Javna rasprava naziva Studija o procjeni utjecanja na okoliš za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada „Konjovac“ i izgradnje pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja u općini Posušje.

Ovo glavno posuško odlagalište otpada nalazi se sjeveroistočno od središta općine, 2 km udaljeno od putnog pravca Posušje – Rakitno. Federalno ministarstvo okoliša i turizma izradilo je dokument s mjerama sanacije deponije kojeg su javno izložili na jučerašnjoj raspravi u općinskoj vijećnici.

konjovac2

Neke od predloženih mjera sanacije deponije su: izoliranje starog otpada, izgradnja nove plohe za komunalni otpad do 2018. godine kao i sustava za optlinjavanje odlagališta, izgradnja infrastrukture (el. energija, pitka voda…), internih tehnoloških puteva, te na kraju zatvaranje cijele deponije i rekultivacija zemljišta, što je zapravo i konačni cilj ovih mjera.

Nakon izlaganja Studije o procjeni utjecanja na okoliš za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada „Konjovac“, uslijedila je rasprava, na kojoj su se postavljala pitanja Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, iznosili se prijedlozi i primjedbe, kako bi se otpad odvajao na okolišno prihvatljiv način.

Javnoj raspravi su nazočili Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar, kao i ostali djelatnici Općine, djelatnici J.P. Vodovod te svi zainteresirani za ovu temu. Načelnik Bago izrazio je zadovoljstvo zbog izrade studije koja uključuje sanaciju odlagališta otpada na ekološki prihvatljiv način.

opcina-posusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading