Select Page

Sanacija deponije Konjovac na ekološki prihvatljiv način!

Sanacija deponije Konjovac na ekološki prihvatljiv način!

Tijekom ovog tjedna u općinskoj vijećnici održana Javna rasprava naziva Studija o procjeni utjecanja na okoliš za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada „Konjovac“ i izgradnje pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja u općini Posušje.

Ovo glavno posuško odlagalište otpada nalazi se sjeveroistočno od središta općine, 2 km udaljeno od putnog pravca Posušje – Rakitno. Federalno ministarstvo okoliša i turizma izradilo je dokument s mjerama sanacije deponije kojeg su javno izložili na jučerašnjoj raspravi u općinskoj vijećnici.

konjovac2

Neke od predloženih mjera sanacije deponije su: izoliranje starog otpada, izgradnja nove plohe za komunalni otpad do 2018. godine kao i sustava za optlinjavanje odlagališta, izgradnja infrastrukture (el. energija, pitka voda…), internih tehnoloških puteva, te na kraju zatvaranje cijele deponije i rekultivacija zemljišta, što je zapravo i konačni cilj ovih mjera.

Nakon izlaganja Studije o procjeni utjecanja na okoliš za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada „Konjovac“, uslijedila je rasprava, na kojoj su se postavljala pitanja Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, iznosili se prijedlozi i primjedbe, kako bi se otpad odvajao na okolišno prihvatljiv način.

Javnoj raspravi su nazočili Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar, kao i ostali djelatnici Općine, djelatnici J.P. Vodovod te svi zainteresirani za ovu temu. Načelnik Bago izrazio je zadovoljstvo zbog izrade studije koja uključuje sanaciju odlagališta otpada na ekološki prihvatljiv način.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading