Select Page

HERCEGOVINA POD SNIJEGOM: Pogledajte što smo zabilježili na cestama u Posušju, Kočerinu, Širokom Brijegu i Mostaru

HERCEGOVINA POD SNIJEGOM: Pogledajte što smo zabilježili na cestama u Posušju, Kočerinu, Širokom Brijegu i Mostaru

Građane BiH je u nedjelju dočekao snijeg. U pojedinim mjestima Hercegovine ima ga i do 20 centimetara. Oborine su, praćene jakim vjetrom, počele iza ponoći, a ceste su u pojedinim dijelovima zatrpane.

BiH sljedećih dana očekuje zahladnjenje uz značajan pad temperature do nevjerojatnih -18 stupnjeva, potvrđeno je za “Večernji list” i u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Meteoalarm je za danas izdao narančasto upozorenje kada se očekuju obilnije oborine, praćene jakim udarima vjetra.

Susnježica u Hercegovini

Narančasto upozorenje je izdano za južno, jugoistočno i zapadno područje BiH. U južnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima očekuju se obilnije oborine. Slab vjetar će biti veći dio danas u skretanju na sjeverni. U večernjim satima, umjeren do jak, na trenutke olujan sjeverni i sjeverozapadni. “U Bosni se tijekom nedjelje očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini kiša, susnježica. Očekivana količina oborina je od 40 do 60, lokalno i iznad 60 litara po četvornom metru dok će udari vjetra biti oko 60 km/h”, rečeno je u FHMZ. Očekivana visina novog snježnog pokrivača u većem dijelu Bosne je od 5 do 10 centimetara. U višim područjima od 10 do 20, a na planinama do pola metra. U noći s nedjelje na ponedjeljak snijeg je u kombinaciji s kišom moguć i u Hercegovini. Prema podacima koje smo dobili u FHMZ, tijekom noći u Hercegovini će kiša početi prelaziti u snijeg, ali se u ponedjeljak očekuje prestanak oborina tako da se ne očekuje veće formiranje snježnog prekrivača.

Naša ekipa danas poslijepodne je putovala na relaciji Posušje -Mostar i zabilježila nekoliko fotografija. Ceste su bile prohodne, ali mokre i skliske, magla je bila izražena u Širokom Brijegu, dok je u Mostaru padala sitna kiša.

Uostalom pogledajte fotogalerije:

POSUŠJE

KOČERIN

ŠIROKI BRIJEG

MOSTAR

vecernji.ba/Posusje.net

OGLASI

Loading