Select Page

Sastali se Čović i Dodik u Mostaru i razgovarali o aktualnoj situaciji

Sastali se Čović i Dodik u Mostaru i razgovarali o aktualnoj situaciji
U Domu HDZ-a BiH u Mostaru, održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stranački predsjednici iskoristili su današnji sastanak za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini.

Jedna od tema sastanka bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize. Radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno rješiti.

Također, vođen je razgovor na temu lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini i Gradu Mostaru te njihovog održavanja u uvjetima pandemije, osobito osiguranja tehničkih uvjeta. Čović je ponovio stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjena za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru, ali da konačno održavanje izbora u gradu na Neretvi, pa čak i u ovakvim uvjetima, treba biti motiv da se stvari i na višim razinama pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

Čović i Dodik najavili su da u sljedećem razdoblju slijede učestaliji sastanci uz šira stranačka izaslanstva, kao i trilateralni sastanci sa predstavnicima bošnjačkog naroda, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Novinarima se obratio jedino lider SNSD-a, a u videoprilogu pogledajte što je on izjavio nakon sastanka.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading