Select Page

Sazvana Konvencija Mladeži HDZ BiH; Održana zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH

Sazvana Konvencija Mladeži HDZ BiH; Održana zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH

Livno je proteklog vikenda bilo središte rada Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske.

U ovom gradu održana je 14. sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH, 3. sjednica Središnjeg odbora Mladeži HDZ BiH i prva zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ RH.

mladez hdz 3

Na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora Mladeži HDZ BiH razgovaralo se o provedenim izborima unutar organizacije Mladeži HDZ BiH. Predsjednici županijskih organizacija iznijeli u izvješća o radu o stanju unutar svojih organizacija. Središnji odbor Mladeži HDZ BiH sazvao je izbornu Konvenciju Mladeži HDZ BiH. Konvencija Mladeži HDZ BiH održati će se 14. ožujka 2015. godine u Mostaru, a na istoj će biti birano novo vodstvo Mladeži HDZ BiH.

mladez hdz 4

Gosti sjednice Središnjeg odbora Mladeži HDZ BiH bili su potpredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije Branko Ivković, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Livno Darinko Mihaljević, kao i Predsjedništvo Mladeži HDZ-a RH koje je predvodio predsjednik Mladeži HDZ RH Josip Bilaver. Krišto i Bilaver u pozdravnim su govorima pohvalili rad Mladeži HDZ BiH kojoj kao dijelu obitelji Hrvatske demokratske zajednice prvo opredjeljenje treba biti borba za bolji položaj hrvatskog naroda.

mladez hdz 5

Na prvoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ Republike Hrvatske razgovaralo se o suradnji ove dvije sestrinske organizacije. Predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul i predsjednik Mladeži HDZ RH Josip Bilaver izrazili su zadovoljstvo suradnjom ovih organizacija koja je posebno bila vidljiva na Općim izborima u BiH, kao i izborima za Predsjednika Republike Hrvatske. Kvalitetnu suradnju istaknuli su i ostali sudionici sastanka u svojim izlaganjima.

Prije početka sjednica položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. U pratnji domaćina gosti su posjetili i Franjevački muzej i galeriju Gorica Livno gdje su se upoznali s bogatim povijesnim i kulturnim blagom ovoga kraja.

Posušje.net

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading