Select Page

Seminar za trećaše 2019.

Seminar za trećaše 2019.

Protekli vikend, od 8. do 10. veljače, predvođeni našim duhovnim asistentom fra Jozom, grupa nas “trećaša” (generacija trećih razreda frame) provela je u Međugorju gdje smo imali duhovnu obnovu.

Bili smo smješteni u Kući Mira. Obnovu smo započeli večernjom svetom misom, nakon koje smo večerali i podijelili se u grupe unutar kojih smo sudjelovali u zabavnim igrama. Subotu jutro smo započeli baš onako kako bi trebali uvijek – jutarnjom molitvom. Nakon doručka obišli smo Majčino selo i zajednicu Milosrdni Otac. Ondje smo slušali svjedočanstva ovisnika koji su se potrudili iskreno posvjedočiti svoje teško životno iskustvo i nama posredovati da ostanemo na pravom putu.

Slobodno vrijeme proveli smo družeći se uz šetnju ili igre. Poslijepodnevni nastavak program započeli smo u kapelici u pripremi za ispovijed. Fra Jozo nam je uz pomoć 10 Božjih zapovijedi i 7 glavnih grijeha pomogao da se, u vremenu osame i razmišljanja, što bolje pripremimo za sakrament ispovijedi. Nakon svete mise i večere, sudjelovali smo na klanjanju, a zatim prije počinka pogledali film “The Mission”. Nedjeljno jutro bilo je ispunjeno molitvom te smo pošli na Brdo Ukazanja gdje smo molili krunicu i ostali u tihoj osobnoj molitvi s Majkom Marijom.

Poslije euharistijskoga slavlja, ručali smo i pošli prema našoj zadnjoj postaji prije povratka kući, prema Humcu. Na Humcu smo imali priliku posjetiti muzej u kojem smo vidjeli bogatu izložbu povijesnih ostataka s naših prostora te smo obišli prostore franjevačkog samostana. U Posušje smo stigli u popodnevnim satima. Uistinu smo ovoga vikenda imali prilike obnoviti svoj duh i osnažiti svoj odnos s Bogom i jednih s drugima. Bili su to dani ispunjeni molitvom, druženjem i radošću te vjerujem da će nam svima ostati u lijepom sjećanju.

Frama Posušje

OGLASI

Loading