Select Page

Slavlje zavjeta i primanja u OFS-u Posušje

Slavlje zavjeta i primanja u OFS-u Posušje

Posuški trećari, već tradicionalno, uz blagdan Bezgrješnog začeća BDM proslavljaju i primanje i zavjetovanje u svome bratstvu. Tako je bilo i 8. prosinca 2015. U svoje redove primili su dvije nove članice: Joku Kovač i Mariju Galić. U bratstvo su trebale biti primljene sestre blizanke Antonija i Danijela Petričušić ali zbog fakultetskih obveza nisu mogle nazočiti ovome slavlju.

Njihovo primanje bit će u narednom razdoblju na bratskom susretu. Nakon novicijata od godinu dana, priprema i iščitavanja Pravila, prve svečane zavjete dala je sestra Ljubica Bešlić. Zavjete na godinu dana obnovile su: Ružica Vranjković i Danica Bakula a trajno se zavjetovala sestra Mara Arapović.

Dan uoči zavjetovanja imali smo duhovnu obnovu u okviru koje nam je fra Dario Galić govorio o zavjetima. Rekavši da našim zavjetima prethodi savez sa Bogom, pojasnio nam je da je početak Božjeg saveza sa nama ljudima stvaranje čovjeka. Bog stalno s punim povjerenjem produbljuje i učvršćuje taj savez. To je učinio preko Noe i zatim izvođenjem izraelskog naroda iz Egipta, što je vrhunac sklapanja saveza sa jednim narodom. Najveći i najsavršeniji savez Bog čini po svome sinu,dajući nam ga kao žrtvu pomirnicu. Naš osobni savez sa Bogom neizbrisivi pečat dobiva krštenjem. Svoj odnos sa svojim Stvoriteljem razvijamo čitav život kroz molitve, sakramente, žrtve pa tako dobijemo i milost zavjetovanja. U svakom zavjetovanju postoje pravila za život. Tako se svjetovni franjevci zavjetuju nasljedovati Krista po uzoru na sv.oca Franju i živjeti evanđelje u svakodnevnom životu. Ako tako živimo, vršimo volju Božju i postajemo slični Mariji. „Bog se treba roditi u nama, živjeti u nama i djelovati preko nas „rekao je na kraju fra Dario.

Primanja_OFS_2

Na kraju misnog slavlja fra Marko je zahvalio svima i čestitao sestrama što su se usudile obećati slijediti sv. Franju, te im poželio ustrajnost u izvršavanju njihovih zavjeta. Također je pozvao naše župljane da se priključe OFS-u i tako povećaju brojnu Franjinu obitelj.

Uslijedila su čestitanja, podjela prigodnih darova, te fotografiranje za album bratstva. Obasjani svjetlošću Božje riječi i zahvalni za primljene darove krenuli smo svojim kućama, svjesni da je Bog uz nas,tako blizu,strpljiv,vjeran,snažan i predivan te da samo čeka da kažemo: Evo me!

Ana Bago, OFS Posušje

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading