Select Page

Seminar za trećaše u Međugorju 2020.

Seminar za trećaše u Međugorju 2020.

Duhovna obnova za trećaše se ove godine održala u Međugorju od petka (31.1.) do nedjelje (2.2.), predvođena našim duhovnim asistentom fra Jozom.

Bili smo smješteni u “Kući mira” te smo se odmah nakon dolaska uputili na krunicu i večernju Misu. Nakon Euharistije uslijedila je večera i druženje kroz koje smo se pobliže upoznali.

Sljedeći dan smo započeli molitvom.  Nakon doručka smo se uputili u Majčino selo gdje smo čuli svjedočanstva liječenih ovisnika. Oni su nam govorili kako su kroz rad i molitvu naučili živjeti bez ovisnosti te su nam pokušali što iskrenije pokazati “krivi put” kako i mi ne bi pošli njihovim stazama.

Slobodno vrijeme smo iskoristili najbolje što smo mogli, a nakon toga smo se pripremali za svetu Ispovijed. Fra Jozo nam je pomogao da se što vjerodostojnije pripremimo te smo u osami razmišljali o sebi i našemu odnosu s Bogom.

Nakon večere uslijedilo je klanjanje kroz koje smo se još više približili samom Kristu. Također smo tu večer gledali i film “Divan život”.

U nedjelju jutro, uz Božju pomoć, išli smo na Podbrdo gdje smo molili krunicu te u tišini ostali s našom Majkom Marijom. Poslije svete Mise, spremili smo se i pošli iz Međugorja. Imali smo još jedno stajalište na Humcu. Tu smo posjetili muzej gdje se nalaze mnoge ostavštine iz prošlih vremena s naših prostora te smo uz muzej obišli i galeriju.

Nakon svega, u Posušje smo stigli u popodnevnim satima duhovno obnovljeni s još jednom uspomenom koja je ostala trajno urezana u naše živote.

Frama Posušje/Frano Šego

OGLASI

Loading