Select Page

Šesto natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2017. na Marića gaju

Šesto natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2017. na Marića gaju

I ove godine u subotu 4. studenog na Agroturizmu Marića Gaj organizira se već tradicionalno šesto natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2017.

Jedinstvena je to gastro manifestacija u Hercegovini koja je spoj tradicije, kulture i dobre zabave. Cilj manifestacije je vratiti popularnost raštike koja je odgojila generacije Hercegovaca i bila skoro jedino dostupno povrće zimi.
Na natjecanje stižu ekipe iz cijele Hercegovine, Hrvatske i Crne gore, sve redom ljubitelji ove skoro zaboravljene biljke i jela od iste. Među natjecateljima se mogu naći profesionalni kuhari iz ponajboljih restorana a i amateri koji čuvaju recepte svojih mama i baka.

RAŠTIKIJADA svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i natjecatelja iz cijele Hercegovine i Dalmacije. Natjecanje počinje u 16:00 a kuhanje treba biti završeno do 19:00 kada slijedi ocjenjivanje jela i kušanje jela od posjetitelja. Za dobru zabavu tokom i nakon kuhanja pobrinuti će se 3 tamburaške skupine, dvije hercegovačke i jedna Slavonska. Završetak ocjenjivanja i proglašenje pobjednika očekuje se u 20:30.

Posebna zanimljivost ove godine je i to da će peteročlani žiri ocjenjivati jela u 2 kategorije: tradicionalna Hercegovačka raštika i inovativna jela od raštike. Ekipe se mogu prijaviti u jednu od kategorija ili u obe istovremeno. Na taj način organizatori žele potaknuti razvoj novih i inovativnih jela od raštike koji bili zanimljivi mlađim generacijama i djeci.

Na manifestaciju ove godine stižu ekipe iz Baranje i Međimurja koji će Hercegovcima prezentirati svoja tradicionalna jela, vina i običaje.

Za sve posjetitelje uz kupnju promo čaše na ulazu po cijeni od 20 KM osigurano je besplatno piće tokom manifestacije i kušanje jela od raštike i drugih jela.

Mislite da znate pripremiti najbolju raštiku? Prijavite se!

Prijavite svoji ekipu koja treba biti sastavljena od 2 člana, odabrati prigodno ime i kategoriju u kojoj se natječete, pripremiti sve potrebne namirnice i opremu.

Zabranjeno je bilo kakvo pripremanje jela unaprijed, sve mora biti napravljeno na licu mjesta. Organizatori će se pobrinuti za plin i raštiku, a ekipe trebaju osigurati ostale namirnice. Žiri će ocijeniti više stvari, opći dojam, izgled i boja jela, gustuća, miris, čvrstoća mesa i opći dojam.

Pored prve tri ekipe po broju bodova u kategoriji tradicionalna hercegovačka raštika ocijenit će se prvo mjesto u kategoriji inovativna jela od raštike a nagradu će dobiti i ekipe koje žiri procijeni kao najšarmantnije i one koji daju najveći međunarodni doprinos manifestaciji.

Prijaviti ekipu možete na www.agroturizam-hercegoviana.com/rastikijada-2017

Tu možete pronaći i sve informacije o natjecanju kao i pravila istog.

Za one koji žele više informacija pratite stranicu www.facebook.com/maricagaj

Tu Vas u sljedećim danima koji slijede očekuju nove informacije o raštikijadi kao i mnoge nagradne igre.

Pokrovitelji manifestacije RAŠTIKIJADA 2017 su: Općina Grude, Central osiguranje, Franck, Violeta, Supermarket DIVNA, veleprodaja Penava, Šišović Rakitno, Hercegovačka pivovara, Podravka i Liqvivex plin.

Portal Grude Online je medijski pokrovitelj manifestacije Raštikijada 2017.

Posušje.net

OGLASI

Loading