Select Page

ŠETALI SMO ZA ŽENE OBOLJELE OD KARCINOMA DOJKE

ŠETALI SMO ZA ŽENE OBOLJELE OD KARCINOMA DOJKE

Dženad Džino, profesionalni i nagrađivani fotograf iz Jablanice već dugi niz godina svojim fotografijama promovira i prezentira prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, a široj javnosti je posebno poznat po onim u kojima donosi prizore svoje Hercegovine na dosada neviđen način. Ovaj put imao je ulogu vodiča u šetnji Čvrsnicom s članicama Udruge “Novi pogled” iz Mostara. Udruga je registrirana kao nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima na području HNŽ.

“Na upit koji je došao preko moje stranice od žena iz udruženja “Novi pogled” iz Mostara da im budem vodič u šetnji na Hajdučka vrata s oduševljenjem sam odgovorio pozitivno i rado ga prihvatio.

Žene borci, heroji, primjer borbe za život i svoju porodicu odvažno su prepješačile zahtjevnu turu od nekih 4 sata pješačenja do Hajdučkih vrata. Posjetili smo i jezero Crvenjak i popeli vrh Trinaču visok 2038 mnv.

Također zahvalio bih se momcima iz stanice “Gorske službe spašavanja Jablanica” i načelniku Ajdinu Jašareviću koji su našu dnevnu turu učinili sigurnom i uspješnom

Bila mi je čast biti im vodič na najljepše mjesto na Čvrsnici, Hajdučka vrata, stoji u objavi na službenoj facebook stranici Dženada Džine.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading