Select Page

Sindikat policije ŽZH: Bahatost pojedinaca može ugroziti sve nas

Sindikat policije ŽZH: Bahatost pojedinaca može ugroziti sve nas
Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH poslao je upozorenje građanima oko ponašanja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa COVID-19.

Njihovo priopćeenje prenosimo u cijelosti.

Poštovane građanke i građani, žitelji naše Županije, obraćamo vam se u ovo vrijeme kada je nužno prije svega biti svjestan situacije u kojoj se nalazimo.

O ovoj pošasti ste sigurno sve pročitali i stekli spoznaje, međutim trenutno je vrlo bitno biti discipliniran i držati se mjera koje odredi Krizni stožer.

Do danas, upravo mi, policijski službenici, znamo da su se mnogi pokušali “oteti” izdatim mjerama, držeći da se to ne odnosi na njih, da posjeduju neku vanljudsku snagu ili zaštitu i da im se ništa ne može dogoditi.

Podizanjem zaštitnih mjera na sve većiu razinu  zahtjeva puni angažman policijskih službenika, da u svome djelokrugu i ovlastima poduzmu akcije na terenu, s ciljem sprečavanja pojedinaca da svojom bahatosti ugroze sebe i cjelokupnu zajednicu.

Uvođenjem tzv. “policijskog sata” je mjera izvanrednog stanja, koju će kao i sve mjere do sada iznijeti upravo policijski službenici u punom angažmanu. Oni će tu mjeru zasigurno provesti do kraja, a vaše je da svojom disciplinom, prijekorom i utjecajem to olakšate jer nam nije u cilju represija, već zaštita zdravlja koja je trenutno jedina i temljena zadaća policijskih službenika.

Apeliramo na vas da se držite određenih mjera radi očuvanja vlastitog zdravlja, zdravlja naših obitelji i cjelokupne zajednice, Hvala vam na tome, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Vjekoslav Markota.

Od sinoć je snazi policijski sat

Županijski stožer civilne zaštite ŽZH je na 6. izvanrednoj sjednici održanoj 21. ožujka 2020. godine, donio novu zapovijed koje se odnosi na uvođenje policijskoj sata u ŽZH.

  1. Zapovijeda se zabrana kretanja građana na području Županije Zapadnohercegovačke od 18:00 do 05:00 sati.
  2. Iz točke 1. ove Zapovijedi izuzimaju se sve osobe koje su uključene u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, te zaposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama.
  3. Za provođenje ove Zapovijedi zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.
  4. Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. ožujka, te vrijedi do 31. ožujka 2020. godine.

OGLASI

Loading