Select Page

Široki Brijeg: KTM Brina izvođač radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora

Široki Brijeg: KTM Brina izvođač radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i Tomislav Marić direktor tvrtke „KTM-Brina“ d.o.o. iz Posušja potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora „B“ – II. faza.

Vrijednost ugovorenih radova je 1.582.990,79 KM. Ova faza radova obuhvaća izgradnju kolektora na dionicima ‘Zgrada županije (Mala škola)-Njivice-Purigaj’, ‘Zgrada županije (Mala škola)-Oklaji’, te od ’Zgrade županije prema Borku’. Planirani vrijeme za završetak radova je 180 dana od početka izvođenja istih.

„Nastavljamo s II. fazom izgradnje kanalizacijskog kolektora. Imamo malo zakašnjenje iz razloga žalbenog postupka na natječaj. Sada je to iza nas, te već za par dana počet će pripremni radovi i ako ne bude nekakvih izvanrednih situacija, nadam se da će biti ispoštovani rokovi. Građane molimo za strpljenje jer će se radovi izvoditi kroz gusto naseljena mjesta“, izjavio je prigodom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Miro Kraljević.

Pripremni radovi će početi već sljedeći tjedan. Grad Široki Brijeg je jedan od osam gradova/općina u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je uključen u Projekt vodoopskrbe i sanitacije u Federaciji BiH. Visina kredita Europske investicijske banke (EIB) za ovaj projekt je 5.828.000,00 KM, s rokom otplate 25 godina, a Grad Široki Brijeg uz realizaciju kreditnog aranžmana dobio je grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2.500.000,00 KM.

OGLASI

Loading