Select Page

ŠIROKI BRIJEG: Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika u ZHŽ-u

ŠIROKI BRIJEG: Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika u ZHŽ-u

U Širokom Brijegu održana je stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola Zapadnohercegovačke županije na temu “Analiza složenosti književnog teksta“.

Stručna edukacija održana je u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zavoda za odgoj i obrazovanje, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Na edukaciji je sudjelovalo 65 nastavnika hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija u ZHŽ-u.

Stručna edukacija uključivala je predavanje i pedagošku radionicu koje su vodili vrsni stručnjaci iz te oblasti, viši savjetnik za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita dr. sc. Srećko Listeš, voditeljica Županijskog vijeća za grad Split Nataša Botica te profesorice Silvana Bampa-Listeš i Dragana Plosnić.
Organizatori su napomenuli kako je ovo prva u nizu stručnih edukacija koje će biti organizirane za učitelje, nastavnike i profesore u Bosni i Hercegovini te da će stručno usavršavanje pokrivati različite teme, od nastave informatike, povijesti do, primjerice, novih inicijativa u području učenja i poučavanja.

Sljedeća radionica na već spomenutu temu bit će organizirana za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz Hercegbosanske županije, a održat će se 7. prosinca u Tomislavgradu.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading