Select Page

ŠKOLSTVO: Mala-škola u Tribistovu

ŠKOLSTVO: Mala-škola u Tribistovu

Među lijepim pričama iz posuškog kraja su i podaci o sve većem broju prvašića u svim osnovnim školama od Vira preko Vranića do Rakitna.

Podaci potvrđuju kako je u cijelom posuškom kraju u školske klupe krenulo ukupno 2584 srednjoškolaca i osnovaca. Posebno je zanimljivo da je u svim školama više prvašića nego lani. Tako ih je u veliku OŠ Ivana Mažuranića s područnim odjelima upisano 160, ili 25 više nego prošle školske godine.

No, zanimljiva priča stiže s Tribistova, lijepog posuškog kraja koji se, kao i mnogi drugi, jako raselio. No, vijest plus je da je i u toj maloj školi ove godine više jedna prvakinja Valentina Pišković iz obitelji Sonje i Marija Piškovića. U toj školi su dva osnovca u 4.razredu Jerko Grubišić i Josip Pišković. Pridružila im se sada i vesela Valentina.

Mala škola radi prve sate a nova prvašica Valentina Pišković, puna je snage i želje da tu završi svoje osnovno znanje.

-Tu mi je u mom kraju lijepo a u školi mi je brat Josip. Dobra mi je učiteljica Marija Đerek koja mi pomaže u nastavi. Volim svoje selo i sve ljepote u njemu. Ne bi poželjela gradsku sredinu jer ovdje imam sve što mi treba. Volim glazbu, sport, posebno atletiku i nogomet. Navijam za Real jer je tamo naš Luka, ispričala nam je Valentina u dobrom raspoloženju.

Posušje.net/PC

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading