Select Page

Slatki Lino u Grudama

Slatki Lino u Grudama

Lino tortom zaslađen prvi Lino višebojac u Grudama

Grude, 27.04.2017.g. – Prvi Lino višebojac u Grudama učenici OŠ „Ruđer Bošković“ iz Gruda otvorili su hercegovačkom gangom, plesnom tačkom, kolom i cheerleadingom sa terena, dok su se istovremeno sa tribina ispunjenih transparentima, maskama i vatrenim navijačima orili poklici podrške za školske drugare. Učenice i učenici u dobi od V do VIII razreda natjecali su se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, ali su pokazali i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo, te talenat za ples, pisanje, crtanje, pravljenje transparenata i maski.

Pobjednici Lino višebojca OŠ „Ruđer Bošković“ iz Gruda su, u konkurenciji dječaka Mladen Brakić, iz VIII razreda a u konkurenciji djevojčica Mia Miloš, iz VII razreda. Najbolje literarne radove na temu ”Svijet po mom” napisale Marija Alpeza iz VII razreda i Anđela Katura iz VIII razreda.

„Radosni smo jer smo konačno ugostili Lino višebojac u Grudama, i premda se bliži kraj školske godine i nastavnici i učitelji imaju zaista mnogo posla, nismo bili sigurni da li ćemo uspjeti na pravi način pripremiti i ispratiti ovaj događaj. Učenici su uložili mnogo truda, nastavnici i učitelji takođe a nasmijana lica mališana, entuzijazam, atmosfera koju su napravili, navijanje sa tribina i žar tokom natjecanja su nam pokazali koliko njima ovo znači“ izjavila je Lucija Mikulić, ravnateljica OŠ „Ruđera Bošković“.

Najbolju masku na prvom Lino višebojcu u Grudama imao je Ivano Leko, učenik II razreda, a najveselija je bila ekipa navijača iz Vc razreda.

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće OŠ „Ruđer Bošković““ iz Gruda, svojim prisustvom, podrškom takmičarima, ali i natjecanjem sa izazivačima upotpunile su rukometašice Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Grude. HŽRK Grude ove godine po treći put je osvojio titulu državnog prvaka, a sa osnovoškolcima iz Gruda bile su vratarke Ana Križanac i Anđela Milas, te njihove suigračice Matea Bandić, Ana Kondža i Klara Mikulić.

OGLASI

Loading