Select Page

Karavana prijateljstva: Biciklisti iz Mostara krenuli prema Vukovaru

Karavana prijateljstva: Biciklisti iz Mostara krenuli prema Vukovaru

Peta po redu biciklistička karavana prijateljstva “Mostar – Vukovar 2017”, koju organizira Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru prema gradu Vukovaru.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je više od 30 biciklista iz Mostara, Gruda. Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Sarajeva, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara.

Nakon što su položeni vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane su krenuli prema Vukovaru, a ispratili su ih brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog sportskog saveza.

Predsjednik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bicikl” Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

– Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada i dvije prijateljske države. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između svih njih, ali i između gradova kroz koje karavana prolazi – kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom.

Robert Rapan, koji je iz Vukovara stigao u Mostar kako bi sudjelovao i u ovogodišnjoj karavani, izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala tradicionalna te što aktivno sudjeluje u njoj.

– Izuzetna mi je čast što sudjelujem u ovoj karavani koja je istinski primjer iskrenog prijateljstva između Mostara i Vukovara – kazao je Rapan, koji je izrazio uvjerenje kako će se ova manifestacija organizirati još mnogo godina.

Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

– Najstari sudionik biciklističke karavane ima više 50 godina, a ono na što smo posebno ponosni jeste da i ove godine u karavani sudjeluju žene, njih šest – kazao je tajnik Udruge ”Hercegovina Bicikl” Goran Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji.

Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 26. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Dana Grada Vukovara.

Tradicionalni pokrovitelji karavane su: gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče, te Sportski savez Grada Mostara. Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje, Keš d.o.o. Mostar, Konoba „Goranci“, Restoran „Karting klub”, Hotel „Bevanda”, Bernina, CandyMix, vinarije „Andrija Paoča“ i „Povratak“, zatim Leda, Jana vitamin – Jamnica, Cvjećarna „Maslina”, Pekara „Putnik“ Jablanica, Shift Brand Design, Hercegovina Vino, GBT, Palaćinka Bar, te Biokomerc.

OGLASI

Loading