Select Page

Slavlje svete potvrde u Posušju

Slavlje svete potvrde u Posušju

Dana 27. travnja 2019., u našoj župi se održalo slavlje svete potvrde. Pod svečanim misnim slavljem sakramentu svete krizme pristupilo je 103 potvrđenika. Slavljem je predsjedao mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Slavlje je započelo svečanim ulaskom u procesiji u kojoj su sudjelovali krizmanice i krizmanici, njihove kume i kumovi te ministranti i svećenici. Nakon ulazne procesije biskupa je u ime ovogodišnjih krizmanica i krizmanika pozdravila Petra Landeka. Posuški župnik i dekan fra Mladen Vukšić uputio je također pozdravne riječi našem biskupu i zamolio ga da započne misno slavlje.

Biskup Ratko Perić u svojoj propovijedi progovorio je prvenstveno o važnosti uskrsnuća za kršćanski život te istaknuo kako je uskrsnuće bilo polazišna točka za prenošenje pologa vjere, a to je dodatno potvrdio navodeći i naglašavajući prvi kršćanski pozdrav: Uskrsnuo je!

U nastavku propovijedi biskup je istaknuo primjer hrvatske blaženice Ozane Kotorske čiji spomendan Crkva slavi upravo 27. travnja. Pozvao je krizmanice i krizmanike da slijede primjer ove naše blaženice u svome daljnjem hodu za Gospodinom.

Na koncu misnog slavlja Posuški župnik je zahvalio biskupu Ratku Periću i pozvao potvrđenike da ovaj svečani događaj primanja pečata dara Duha Svetoga bude polazišna točka za iskreno i hrabro svjedočenje njihovog kršćanskog poziva.

Svečano misno slavlje i ove godine je uveličao veliki župni zbor „fra Grga Martića“ pod ravnanjem sestre Marine Ivanković.

Župa Posušje

OGLASI

Loading