Select Page

Novo veliko iskustvo za tri mlade posuške nade na jakom kupu u Makarskoj

Novo veliko iskustvo za tri mlade posuške nade na jakom kupu u Makarskoj

Makarski nogometni klub Zmaj bio je organizator desetog po redu Međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše Makarska kup 2019. Na turniru su nastupile i selekcije Hercegovine i Dalmacije pod imenom HNK Hajduk, za koji su igrala i tri posuška igrača Marko Rezo, Paulo Bašić i Ante Bešlić. Osvojili su treće mjesto u jakoj konkurenciji klubova poput Slavije iz Praga, Osijeka, Sarajeva, Adriatika… Ekipu su vodili treneri Neno Grubišić iz Hajduka i Ljubo Crnogorac ispred selekcije Hercegovine.

U grad podno Biokova stigli su klubovi iz Hrvatske, Švedske, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a natjecanje se odvijalo u tri uzrasne kategorije (U-10, U-12, U-14). Svoje nogometno znanje tako je pokazalo oko tisuću mladih nogometaša iz 33 kluba s 55 sastava. Na nogometnim travnjacima Makarske, Baške Vode i Tučepa odigrane su 134 utakmice, prvi dio turnira igrao se po skupinama, dok se od četvrtfinala igralo po kup sustavu.

Ukupni pobjednici Makarske kupa su igrači Hajduka koji su osvojili po jedno prvo, drugo i treće mjesto. Od stranih sastava najuspješnija je bila Slavija iz Praga kojoj su pripala dva druga mjesta. I u grupnoj fazi natjecanja, a posebno u polufinalnim i finalnim utakmicama moglo se vidjeti velik broj talentiranih igrača koji će kroz nekoliko godina sigurno biti nosioci igre u svojim klubovima. Sigurno će mnogi od njih budu li se razvijali po predviđanjima dospjeti i do svojih nacionalnih reprezentacija kao i više njih koji su do sada igrali na Makarska kupu, poručuju organizatori.

Rezultati:

U-10 finale Osijek – Slavia 1 : 1 (4:3), za treće mjesto. Hajduk – Gospić 91 2 : 0

Poredak: 1. Osijek, 2. Slavija, 3. Hajduk, 4. Gospić 91.

U-12 finale: Hajduk – Slavija 2 : 0, za treće mjesto Osijek – Bambinosi 4 : 1

Poredak: 1. Hajduk, 2. Slavija, 3. Osijek, 4. Bambinosi

U-14 finale: Split – Hajduk 3 : 0, za treće mjesto: Solin – Zadar 0 : 0 (4 : 1)

Poredak: 1. Split, 2. Hajduk, 3. Solin, 4. Zadar

Nakon što su odigrane finalne utakmice kapetanima najuspješnijih momčadi uručeni su pehari i medalje.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading