Select Page

Slavlje zavjetovanja u bratstvu OFS-a Posušju

Slavlje zavjetovanja u bratstvu OFS-a Posušju

U župi Posušje je na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2018., na večernjoj misi s početkom u 18.00 sati obilježeno slavlje zavjetovanja i primanja u mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda Posušje. U Franjevački svjetovni red primljene su sestre Ruža Markota i Mara Mikulić, prve zavjete su položili Toni Čamber i Julijana Jurišić, zavjete se obnovile sestre Danijela Petričušić, Marija Mitar, Zdravka Galić, Julijana Begić i Jadranka Bešlić, a trajno su zavjetovane sestre Joka Kovač i Marijana Penava. Njihove zavjete je primila ministra Ružica Vranjković, a potvrdio ih duhovni asistent fra Marko Dragićević. Sestre Anđa Bakula i Zvjezdana Čutura bile su svjedoci zavjetovanja.

Fra Marko je nakon propovijedi, u kojoj je govorio o čistoći Blažene Djevice Marije prije poroda, u porodu i nakon poroda te pojašnjavao značenje imena današnjeg blagdana, pozvao u Franjevački svjetovni red sve prisutne, a na poseban način mlade, sa simpatičnim pozivom: „Dođite nam!“ Na trećarima je opsluživati Evanđenje Gospodina našega Isusa Krista, slijedeći primjer sv. Franje Asiškoga koji je Krista učinio nadahniteljem i središtem svoga života s Bogom i ljudima. Vjera sv. Franje neka svima nama bude nadahnuće i putokaz u euharistijskom životu kako bi Djevici Mariji iskazali neizrecivu ljubav te nasljedovali njezinu bezuvjetnu raspoloživost, kao što je činio i sv. Franjo. Svjetovni franjevci imaju zadatak nositi mir koji trebaju neprestano izgrađivati te u svakoj prigodi drugima donositi radost i nadu.

Slavlju je uz ostale vjernike prisustvovalo oko 40 trajno zavjetovanih članova OFS-a Posušje te sestre iz susjednog mjesnog bratstva Posuški Gradac. Svetu misu je pjesmom uveličao zbor Frame Posušje pod vodstvom Josipe Jukić, a zabilježio fotografijama Josip Vranjković. Od srca se zahvaljujemo našim framašima. Riječi zahvale i našim obiteljima koji imaju razumijevanja za naše poslanje u Franjevačkom svjetovnom redu.

Nakon slavlja svetkovine Bezgrešnog začeća BDM, međusobnih čestitki primljenih i trajno zavjetovanih te zajedničke fotografije, fra Marko je pozvao sve prisutne trećare i framaše na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu. Zakusku su pripremili slavljenici, a slavlju su se pridružili i posuški župnik fra Mladen Vukšić, duhovni asistent Frame fra Jozo Hrkać, fra Ivan Landeka te s. Marina Ivanković.

– Ružica Vranjković, OFS Posušje

OGLASI

Loading