Select Page

Smetovi i jaka bura zatvorili cestu Posušje – Tomislavgrad

Smetovi i jaka bura zatvorili cestu Posušje – Tomislavgrad

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je zatvoren promet na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Posušje i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo.

Sniježni nanosi otežavaju odvijanje prometa na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, gdje je za teretna vozila promet zaustavljen. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu prometovati na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prijevoja Han Pogled), kao i na dionici M-19.3 Sokolac-Rogatica. I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar, otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Kakanj ima ugaženog snijega na cesti, dok je cesta na dionici A-1 Kakanj-Tarčin pretežno mokra. Na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi se po pretežno suhom kolniku.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija ceste promet se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta zaustavljen promet. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacijskih radova, prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, promet se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacijski radovi, pa se prometuje naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolnika u blizini Jablanice, usporen je promet.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava prometa (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je zaustavljen promet.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana prometa za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je zaustavljen promet.

BIHAMK

OGLASI

Loading