Select Page

SOCIJALNI DAN 18. listopada: Srednjoškolci će umjesto u školskim klupama biti na radnim mjestima

SOCIJALNI DAN 18. listopada: Srednjoškolci će umjesto u školskim klupama biti na radnim mjestima

Srednjoškolci su uputili poziv društveno odgovornim kompanijama s područja Posušja da se u petak, 18. listopada, pridruže Socijalnom danu Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, projektu od kojeg kompletna lokalna zajednica, ali i država ima koristi, navode u svom priopćenju iz Lokalnoga tima AsuBiH Posušje.

„Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe financiranja projekata mladih širom BiH. Socijalnim danom svi uče i svi dobivaju, srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti osam sati na radnom mjestu te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realiziraju svoje ideje, škole omogućuju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga i moć današnjeg društva“, ističe Josipa Mandurić, PR menadžerica Lokalnog tima Posušje ASuBiH-a.

Uplata dnevnice iznosi minimalno 20 KM. Srednjoškolci su spremni boriti se za sebe, no pri tome im je potrebna pomoć šire društvene, pa tako i gospodarske zajednice. „To je, zapravo, sve što od Vas tražimo – da zajedno s nama uložite u dobrobit svih nas. Jer, mi smatramo da je poenta našeg postojanja danas rad na našoj budućnosti. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta i ustupiti radna mjesta srednjoškolcima našeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći i kako bi zaradili dnevnice, u minimalnom iznosu od 20,00 KM koje će biti uplaćene u fond Socijalnog dana“, navodi se u pozivu.

AsuBiH je implementirao do sada 3 Socijalna dana. Prošle godine je u projekt bilo uključeno 1564 srednjoškolaca i srednjoškolki koji su stekli svoje jednodnevno, ali vrijedno praktično iskustvo radeći u preko 400 poduzeća. Odobrili su 26 lokalnih inicijativa u iznosu od skoro 23 000 KM. Ambicije za ovogodišnji Socijalni dan su još veće. Koristeći prijašnja iskustva i kontakte žele ga učiniti najboljim do sada! Novcem iz fonda Socijalnog dana financirat će se projekti koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima. Podršku im pružaju nadležna Ministarstava obrazovanja i znanosti u BiH, te će srednjoškolci od ASuBiH-a dobiti opravdanje za odsustvo s nastave, navodi se u priopćenju.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja se kroz svoje aktivnosti i projekte zalaže za poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH, s ciljem da se stvore bolji uvjeti obrazovanja u našoj državi i međusobno povežu srednjoškolci. ASuBiH radi na principu lokalnih timova te trenutačno okuplja timove u 61 lokalnoj zajednici širom BiH s više od 1400 članova i članica, čiji se broj stalno povećava.

radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading