Select Page

Federacija dala 1.219.020 KM za projekte iz oblasti znanosti

Federacija dala 1.219.020 KM za projekte iz oblasti znanosti

U srijedu, 4. ožujka u zgradi federalnih institucija u Mostaru potpisani su ugovori o financiranju/sufinanciranju programa i projekata u oblasti znanosti u 2020. godini u Federaciji BiH. Ugovore je, po ovlaštenju Vlade FBiH, potpisao tajnik ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH Alden Kajtaz s rektorima i direktorima, odnosno ovlaštenim predstavnicima 12 javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova u Federaciji BiH.

”Naravno ovo nije sve što Federalno ministarstvo znanosti namjerava uraditi u ovoj godini kada je u pitanju znanost, uskoro ćemo objaviti još jedan javni poziv  u vrijednosti od 500.000 KM za znanstveno istraživački rad i na taj način pomažemo znanost u BiH”, kazao je Alden Kajtaz  – tajnik ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH.

Inače, Federalno ministarstvo je za ove namjene u Proračunu za 2020. godinu osiguralo sredstva u iznosu od 1.219.020 KM.

Jedna od tih 12 ustanova koje su dobile financijsku potporu je i Franjevačka teologija Sarajevo, a dekan Pezer se posebno zahvalio za potporu njihovom učilištu.

”Mi smo malo učilište, ali za našu držvau i Federaciju vrlo važno, jer naša stoljetna prisutnost u BiH je značajna za sve naše narode. Uz naše samostane uvijek su bile i škole, i ova financijska potpora nije ogromna suma novaca ali nam je važno za priznanje i rad Franjevaca” istaknuo je fra Danimir Pezer, dekan Franjevačke teologije Sarajevo.

Bljesak.info

OGLASI

Loading