Select Page

Spašene dvije osobe zarobljene u snježnoj oluji kod Glamoča

Spašene dvije osobe zarobljene u snježnoj oluji kod Glamoča

Druga osoba koja je danas ostala zarobljena na području naselja Odžak kod Glamoča pronađena je u zadnji moment pothlađena i jedva živa, kazali su za Klix.ba u Gorskoj službe spašavanja Hercegbosanske županije.
“Trenutno žure i probijaju se ka vozilu hitne pomoći kako bi osobu što prije zbrinuli. Praktično pronašli su ga u zadnji moment jer je dobro pothlađen”, rekli su iz Gorske službe.

U akciji spašavanja sudjelovalo je ukupno 12 spasioca od čega osam pripadnika Gorske službe i četiri specijalna policajca pri tome koristeći specijalne grtalice.

Jedna od dvije zarobljene osobe ranije se uspjela probiti do obližnjeg naselja dok je druga osoba ostala blokirana u improvizovanom skloništu.

Kako su ranije kazali iz Gorske službe spašavanja (GSS) Hercegbosanske županije, GSS u kompletnoj BiH stavio je sve službe u pripravnost počevši od Sarajeva, Srebrenika, Mostara i svih ostalih gradova u našoj zemlji.

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite dobila je danas u 17:30 sati dojavu iz Općine Glamoč o velikoj snježnoj oluji u kojoj su se našle dvije osobe i stado od oko 50 ovaca.

Ugrožene osobe bile su zametene u mjestu Odžak, koje je udaljeno do 700 metara od magistralne prometnice Glamoč-Mliništa.

OGLASI

Loading