Select Page

Spriječen teroristički napad Bijeljini: Planirali raznijeti hotel!

Spriječen teroristički napad Bijeljini: Planirali raznijeti hotel!

Policija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički čin u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u Centru javne sigurnosti Bijeljina.

Pretresom hotela “Dalas” u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJS Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u suradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJS Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog čina ili drugog teškog kaznenog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela “Dalas” u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJS Bijeljina navode da je blagovremenim djelovanjem policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Poduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužiteljstva u Bijeljina.

U CJS Bijeljina u toku je obraćanje glasnogovornika, a policija će medijima proslijediti snimak pretresa.

vecernji.ba,prvi.tv

OGLASI

Loading